BLOG

Waarvoor gebruik je een industriële stofzuiger?

Artikel 27 van 61

HOW-TO: WAARVOOR GEBRUIK JE EEN INDUSTRIËLE STOFZUIGER?


Een stofzuiger voor thuisgebruik is niet geschikt voor het opzuigen van cement of steen. Een waterstofzuiger is vaak niet geschikt voor chemische vloeistoffen of olie. Op de werkvloer wordt hierdoor al snel naar een industriële stofzuiger gegrepen en wij vertellen je waarom!

WAAROM EEN INDUSTRIËLE STOFZUIGEN?
Een industriële stofzuiger levert al jarenlang oplossingen voor vrijwel ieder stofprobleem. Bijna alle (gezondheidsgevaarlijke) stoffen, vloeistoffen, sludge en gassen worden moeiteloos gezogen en gefilterd. Of het om kleine of juist grote hoeveelheden gaat, alle varianten zijn mogelijk. Een industriële stofzuiger kan voor de volgende zaken worden ingezet:

  • Stoffige materialen: zoals cementstof, koolstof, steen en spijkers.
  • Vloeibare materialen: zoals olie, spanen, korrels, chemische stoffen en water.
  • Gassen: zoals onschadelijke of explosieve stoffen.


​WAAR MOET JE OPLETTEN BIJ DE AANSCHAF?

Er zijn veel verschillende functies waar een industriële stofzuigen voor kan worden ingezet. Om te weten welke het best bij jou past, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat wil ik opzuigen?
  • Hoeveel wil ik opzuigen?
  • In welke omgeving staat de stofzuiger?
  • Hoe lang moet er met de stofzuiger gewerkt worden?

De stofzuigers kunnen erg verschillen in kwaliteit en mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om te weten waar je naar zoekt. Een paar voorbeelden van industriële stofzuigers zijn bijvoorbeeld fijnstofzuigers, oliezuigers en accustofzuigers.

AANSLUITEN OP MACHINES
Een groot verschil tussen een industriële en een normale stofzuiger, is dat je deze kan aansluiten op apparaten. Dit kan bijvoorbeeld op een zaagmachine, freesmachine of schuurmachine. Het aansluiten op apparaten brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt het stof gelijk opgezogen en valt het niet eerst op de grond of dat het in de lucht blijft dwarrelen. Als je werkt met een frees- of schuurmachine komt er vaak fijnstof vrij. Deze wordt ook gelijk opgezogen mits de machine is aangesloten op het apparaat.

HULP NODIG BIJ HET VINDEN VAN DE JUISTE INDUSTRIËLE STOFZUIGER?

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss