BLOG

HOW-TO: HOE GEBRUIK IK EEN BENZINE BLADBLAZER?

Artikel 51 van 61

HOW-TO: HOE GEBRUIK IK EEN BENZINE BLADBLAZER?

Iedere benzine bladblazer is voorzien van een krachtige 2-takt benzinemotor, waardoor de bladblazer een groot vermogen heeft. Meer vermogen houdt in dat de benzine bladblazer meer blaaskracht heeft dan een elektrische bladblazer of accu bladblazer. De hogere blaas- en zuigkracht maakt het wegblazen en opzuigen van grote hoeveelheden mogelijk, waarna het wordt verkleind en in de opvangzak terecht komt.

Wanneer je kiest voor een benzine bladblazer met zuigfunctie en hakselfunctie moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo zul je verse, loodvrije benzine moeten gebruiken en 100% synthetische olie die speciaal geproduceerd is voor zwaarbelaste tweetaktmotoren. Zo ook bij de Hyundai Benzine Bladblazer/zuiger, welke is voorzien van een krachtige 2-takt benzinemotor. Hoe je de Hyundai Benzine Bladblazer/zuiger gebruikt en onderhoudt, leggen wij je uit in deze How-to.

BASIS VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET GEBRUIK VAN DE BENZINE BLADBLAZER

Voordat je de benzine bladblazer in gebruik stelt, is het handig om vertrouwd te raken met de bediening van de benzine bladblazer. De bladblazer is voorzien van een keuzehendel, welke voor gebruik in de hoogste stand moet worden gedraaid en waarbij de inschakelknop op ‘aan’ moet staan. Wel dien je voordat je de bladblazer aan zet, eerst de zuigmond te installeren en de opvangzak met snelkoppeling.

Hoe gemakkelijk je de Hyundai Benzine Bladblazer/zuiger kunt installeren, gebruiken en onderhouden leggen we uit in de onderstaande drie stappen.

MAAK JE TUIN BLADVRIJ MET DEZE BENZINE BLADBLAZER IN 3 STAPPEN!

STAP 1: VOORBEREIDINGEN EN INSTALLEREN BLADBLAZER

Voordat je aan de slag gaat met de benzine bladblazer/zuiger, raden we aan het werkgebied even op te ruimen. Hardere voorwerpen zoals stenen of gebroken glas zouden het apparaat kunnen beschadigen. Daarnaast is het erg verstandig om gehoorbescherming en beschermende kleding en/of helm te dragen, omdat blad en vuil met een grote kracht worden weggeblazen en opgezogen. De benzine bladblazer/zuiger moet volledig gemonteerd zijn voor je hem kunt gebruiken. Zonder de zuigmond of opvangzak is de installatie niet compleet, waardoor de bladblazer niet zal starten. De zuigmond en pijp zijn gemakkelijk te monteren door middel van drie schroeven en een handig veersysteem.

Zuigmond van de benzine bladblazer monteren

STAP 2: IN GEBRUIK NEMEN VAN DE BLADBLAZER

Een belangrijke stap: het bijvullen van de benzine. De motorbrandstof bestaat uit benzine met olie in een verhouding van 40:1. Gebruik enkel 100% synthetische 2-taktolie en verse, loodvrije benzine, welke je mengt in een vat dat hiervoor bedoeld is. Meng de benzine niet rechtstreeks in het toestel zelf. Draai de benzinedop los en giet het mengsel in de tank met behoeve van een trechter. Zo voorkom je dat je iets van het mengsel morst. Start de motor op een afstand van minstens drie meter van de plek waar je de benzinetank gevuld hebt, dit in verband met de brandveiligheid. Druk 6 tot 8 keer op de voorpomp, totdat het benzinemengsel in en uit de uitlaatslang boven de benzinetank vloeit.

Benzine bladblazer in gebruik nemen

STAP 3: HOE BEDIEN IK DE BENZINE BLADBLAZER/ZUIGER?

De Hyundai Benzine Bladblazer heeft drie verschillende standen: een volledige stand, een halve stand en de motorstand. Wanneer de motor niet direct start, draai je de knop op de halve stand. Deze stand kun je ook gebruiken wanneer het toestel nog niet volledig warm is. De bladblazer dient gebruikt te worden in een volledige stand, waarna je met één hand de gashandel ingedrukt houdt en tegelijkertijd aan het startkoord trekt. Het kan zijn dat de motor niet direct start bij één keer trekken. Trek nogmaals aan het trekkoord totdat de motor start. Wanneer de motor start, kun je beginnen aan het bladvrij maken van je tuin.

Dankzij deze krachtige bladblazer met zuigfunctie en hakselfunctie maak je met gemak je tuin bladvrij. Ben je benieuwd naar het product en wil je ook profiteren van het gemak? Koop de Hyundai Benzine Bladblazer/zuiger

 

DIRECT ZELF AAN DE SLAG?

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss