BLOG

Effectief je tuin bewateren

Artikelnummer: Zorg voor je tuin!
Artikel 18 van 61

Zorg voor je tuin!

Het is heerlijk warm buiten! Heerlijk als je van de zon houd, alleen vinden de planten in de tuin het iets minder leuk. Je gras wordt dof en zelfs bruin en planten gaan sneller dood. En dat is erg jammer. Gelukkig doet water wonderen voor je tuin. Om je tuin eenvoudig en snel te kunnen bewateren is het aanschaffen van een tuinpomp ideaal. Je kunt met een tuinpomp eenvoudig water uit de sloot halen en dit water gebruiken voor het bewateren van de tuin. Ook kun je een tuinpomp eenvoudig aansluiten op je eigen regenton. 


Zo geef je je tuin goed water!

Powerfulproducts legt uit: waarom bewateren?

Om de bloemen en planten in je tuin goed te laten groeien hebben ze water nodig. Je wilt immers niet dat bladeren gaan hangen of planten verdrogen. Maar hoeveel water hebben planten eigenlijk nodig? En hoe besproei je je tuin nou het beste? Lees hier onze tips om jouw tuin optimaal te besproeien.

TIP 1: Besproei niet te vaak

Planten raken gewend aan de hoeveelheid water die je ze geeft. Wanneer je je border dagelijks water geeft zullen de wortels van de plant in de breedte gaan groeien. Dit wil je eigenlijk niet, omdat de planten dan enkel oppervlakkig water opnemen. Je wilt juist dat de wortels de diepte in groeien, zodat ze ook van dieper onder de grond water kunnen opnemen.

Door je border slechts één of twee keer per week flink te besproeien bevorder je de dieptegroei van de wortels en zullen je planten sterker worden. Eigenlijk een stukje opvoeding voor je plant!

 

TIP 2: Houd bladeren droog

Zorg er tijdens het water geven voor dat je het water niet over de bladeren giet. Natte bladeren lopen namelijk veel meer kans op ziektes en schimmels. En mocht je overdag je bladeren natsproeien loop je een grotere kans dat ze verbranden in de zon.

TIP 2: Sproei in de late avond of vroege ochtend

Het liefst wil je dat je planten water opnemen voor het echt warm wordt. Sproei daarom of ‘s ochtends vroeg, of in de late avond. Hiermee geef je je planten de tijd al het water en de daarin opgeloste voedingsstoffen op te nemen voor het verdampt. Tevens kunnen de bladeren verschroeien door het branden van de zon in combinatie met het achtergebleven water.

TIP 4: Geef gericht water

Door in de border een gieter te gebruiken, of een zachte broeskop, kun je je planten zeer gericht water geven. Gebruik de gieter of broeskop om je planten dichtbij de wortels water te geven. Een roterende of zwenksproeier kun je juist goed voor je gazon gebruiken.

TIP 5: Maak dijkjes rond dorstige planten

Sommige planten hebben meer water nodig dan andere. Sommige plant- en boomsoorten hebben altijd meer water nodig, soms hebben ze alleen wat extra water nodig als de planten of bomen net geplant zijn. Door rondom de plant of boom een dijkje te maken voorkom je dat het water direct wegstroomt. Het water zakt nu dichter bij de plant de grond in, waardoor deze het gemakkelijker kan opnemen.

Grote tuin? denk eens aan automatisch water geven!

In een grote tuin kun je flink wat uren spenderen aan het juist bewateren van je border, je gazon en je bloembakken. Een automatisch watersysteem kan dan heel handig zijn! Hierbij kun je denken aan een systeem bovengronds, maar ook ondergronds zijn er diverse mogelijkheden. Er bestaan systemen (boven- en ondergronds) waar je zowel sproeiers als druppelslangen op aan kunt sluiten.

Door een bewateringscomputer aan te sluiten op je kraan kun je precies instellen wanneer jouw planten water krijgen én natuurlijk ook voor hoelang. Dan hoef je dus nergens meer aan te denken!

Mocht je denken aan een automatisch watersysteem, zorg er dan wel voor dat het systeem helemaal leeg is als de vorstperiode eraan komt. Als er water achterblijft in het bewateringsysteem kan dit bij vorst voor flinke schade zorgen. Dat voorkom je natuurlijk liever.

 


Eurom Flow tuinpompen serie

Dezen mooie serie van Eurom tuinpompen bestaat uit 3 verschillende pompen. Ieder met zijn eigen kwaliteiten. Deze serie tuinpompen (oppervlakte pomp) zijn speciaal gemaakt om de tuin te voorzien van regen of grondwater. Het zijn elektrische centrifugaalpompen, zelf-aanzuigend en uitgevoerd met een injecteursysteem dat aanzuigen tot 8 meter mogelijk maakt. Er hoeft maar slechts één voetklep op aan gesloten te worden en je kunt direct gebruik maken van je tuinpomp. Deze tuinpompen zijn ontworpen voor gebruik met schoon water met een maximumtemperatuur van 35°C dat verkregen wordt uit één waterbron als een vijfer, sloot, zwembad of regenton. Deze serie is vervaardigd uit eerste klas kwaliteit materialen, onderworpen aan de zwaarste hydraulisch en elektrisch testen en zorgvuldig gecontroleerd. 

Hieronder lichten wij graag de tuinpompen van deze serie toe:  

  • Flow TP800P: De Flow TP800P is een tuinpomp met een kunststoffen behuizing en is voorzien van een handige draagbeugel. Deze tuinpomp heeft een motorvermogen van 800 Watt. De Eurom Flow TP800P heeft een aanzuighoogte tot maximaal 8 meter hoog. Daarnaast heeft deze tuinpomp een opvoerhoogte van maximaal 40 meter en heeft een capaciteit van maximaal 53 liter per minuut. Dit houd in dat deze tuinpomp 3180 liter water per uur kan verplaatsen;
  • Flow TP800R: De Flow TP800R is een tuinpomp met een RVS behuizing die universeel te gebruiken is. Ook de aandrijfas is van roestvrij staal materiaal. Deze tuinpomp heeft een motorvermogen van 800 Watt en is voorzien van een handige draagbeugel. De Eurom Flow TP800R heeft een aanzuighoogte tot maximaal 8 meter hoog en een opvoerhoogte van maximaal 40 meter en heeft een capaciteit van maximaal 53 liter per minuut. Dit houd in dat deze tuinpomp 3180 liter water per uur kan verplaatsen; 
  • Flow TP1200RDe Flow TP1200R is een tuinpomp met een RVS behuizing die universeel te gebruiken is. Ook de aandrijfas is van roestvrij staal materiaal. Deze tuinpomp heeft een motorvermogen van 1200 Watt en is voorzien van een handige draagbeugel. De Flow TP1200R heeft een aanzuighoogte tot maximaal 8 meter hoog en een opvoerhoogte van maximaal 48 meter en heeft een capaciteit van maximaal 63 liter per minuut. Dit houd in dat deze tuinpomp 3780 liter water per uur kan verplaatsen.

Tuinpompen voor professioneel gebruik

Ook bieden wij tuinpompen aan die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Deze serie bestaat uit 2 verschillende pompen die maar liefs 90 liter en 100 Liter aan water per minuut kunnen verpompen. Hierdoor zijn deze pompen super geschikt voor gebruik in de tuin, huis, tuinbouw en industrie. In verhouding met de Flow tuinpompoen serie, kunnen deze pompen ook licht vervuild water verpompen.  Hieronder lichten we beide pompen kort toe: 

  • TP 750S PROF tuinpompDe Eurom Tuinpomp TP 750S PROF is een professionele pomp (vanwege de lage onderhoudsvereisten en hoge betrouwbaarheid) met een vermogen van 750 Watt. Met een aanzuighoogte van maar liefs 9 meter en een opvoerhoogte van 46 meter. Daarnaast heeft deze tuinpomp een hoge capaciteit van 90 liter per minuut dat hij aan water kan verpompen. Dit houd in dat de tuinpomp 5400 liter water per uur kan verplaatsen. De TP750S PROF is een robuuste tuinpomp met een gietijzeren behuizing en de centrifugaalpomp is zelf aanzuigend.
  • TP 1100S PROF tuinpomp: De Eurom Tuinpomp TP 1100S PROF is een professionele pomp (vanwege de lage onderhoudsvereisten en hoge betrouwbaarheid) met een vermogen van 1100 Watt. Met een aanzuighoogte van maar liefs 9 meter en een opvoerhoogte van 52 meter. Daarnaast heeft deze tuinpomp een hoge capaciteit van 100 liter per minuut dat hij aan water kan verpompen. Dit houd in dat de tuinpomp 6000 liter water per uur kan verplaatsen. De TP 1100S PROF is een robuuste tuinpomp met een gietijzeren behuizing en de centrifugaalpomp is zelf aanzuigend.

Uitgebreide assortiment

Naast deze mooie tuinpompen verkopen wij ook nog andere producten voor je tuinonderhoud. Hieronder een overzicht van de productengroepen van de tuinproducten die wij ook verkopen in onze webshop:


     

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss