TRANSPORT EN OPSLAG
Benzine is onder bepaalde omstandigheden buitengewoon brandbaar en explosief; Zorg ervoor dat er in de buurt van het aggregaat nooit wordt gerookt, en dat er geen vuur of vonken voorkomen: ook niet tijdens het transport van het aggregaat en ook niet tijdens de opslag.
 
TRANSPORT
Om morsen met brandstof te voorkomen dient het aggregaat tijdens transport of tijdelijke opslag altijd rechtop te staan, in zijn normale werkstand, met de motorschakelaar op OFF (uit). Ook de beluchtingsknop op de tankdop dient op ‘OFF’ te staan. Laat de motor eerst afkoelen voordat u de beluchtingsknop sluit!

 •  Zorg dat de tank niet overvol is tijdens transport: geen brandstof in de smalle vulopening! 
 • Gebruik het aggregaat niet terwijl het in of op een voertuig staat. Neem het eraf c.q. eruit en gebruik het op een goed geventileerde plaats. 
 • Voorkom dat het aggregaat in de felle zon staat, wanneer u het in/op een voertuig zet. Laat het aggregaat niet achter in een afgesloten voertuig waarin de temperatuur kan oplopen; de hoge temperatuur in het voertuig kan de brandstof laten verdampen wat tot explosiegevaar leidt. 
 • Rijd niet geruime tijd op een hobbelweg met het aggregaat aan boord; Als dat niet te voorkomen is, tap dan de brandstof van tevoren af.

 
OPSLAG
Als u het aggregaat voor langere tijd op wilt slaan:

 1. Zorg dan voor een opslagplaats die niet vochtig of stoffig is
 2. Verwijder de brandstof uit het aggregaat. Ga daarbij als volgt te werk:
 3. A. Pomp de benzine vanuit de brandstoftank in een goede jerrycan.
 4. B. Draai de motorschakelaar op ‘ON’, draai de carburateuraftapschroef open (L) en laat de brandstof vanuit de carburateur in een geschikte opvangbak lopen.
 5. C. Met de aftapschroef open verwijdert u de bougiedop. Trek het trekkoord nu 3 tot 4  keer uit, om de benzine uit de brandstofpomp te laten lopen.
 6. D. Draai tenslotte de motorschakelaar op ‘OFF’ en draai de aftapschroef weer zorgvuldig dicht. Plaats het onderhoudsdeksel terug.
 7. E. Plaats de bougiedop terug en bevestig het bougiedekseltje weer.
 8. Ververs de motorolie
 9. Verwijder de bougie en druppel ongeveer een theelepel schone motorolie in de cilinder. Draai de motor enkele malen rond om de olie te verdelen en bevestig de bougie dan weer.
 10. Trek het trekkoord (M) langzaam uit tot u weerstand voelt. Op dit punt komt de piston omhoog en zijn de in- en uitlaatkleppen gesloten. Wanneer u het aggregaat in deze stand opslaat, helpt dat inwendige verwering voorkomen.

 

HOUD BRANDSTOF ALTIJD BUITEN HET BEREIK VAN KINDEREN!


Inhoud brandstoftank:
IG770 -  1,55 liter
IG 1000 - 2,6 liter
IG2000 - 3,7 liter
IG2600 - 4,6 liter
 

Sorteer op
 • -12%

  Eurom Hevelpomp op batterijen
  Eurom Hevelpomp op batterijen

  Om gemakkelijk de vloeistoffen vanuit de tank in de kachel te hevelpomp

  Werkt op batterijen 2 x AA (excl),
  Capiciteit van 9 liter per minuut;
  Auto stop ✔
  Geschikt voor benzine, kerosine, diesel, lichte oliën, water etc.

  € 21,50 € 19,00
Sorteer op
© 2012 - 2021 Powerfulproducts.nl | sitemap | rss