Controleer het luchtfilter
 

Let op! Uw model kan iets afwijken van de tekening
A. Onderhoudsdeksel
B. Dekselschroef
C. Luchtfilter
D. Filterschroef
E. Filterdeksel
F. Filter
G. Filter
 
Controleer het luchtfilter (c.q. de luchtfilters) om er zeker van te zijn dat ze schoon is/zijn en in goede staat verkeren. Schroef het onderhoudsdeksel aan de linkerzijde van het aggregaat open en verwijder het. Draai de filterschroef open (of druk op het sluitklepje bovenop het luchtfilter, afhankelijk van het type aggregaat). Verwijder het filterdeksel en controleer het/de filter(s). Zonodig dient u het te reinigen of te vervangen (zie ook pag. 16).


 Onderhoud luchtfilter

Een vuil luchtfilter belemmert de luchtstroom naar de carburateur. Om te voorkomen dat die slecht gaat functioneren dient u het luchtfilter regelmatig te onderhouden. Hoe stoffiger de omgeving, hoe vaker er onderhoud gepleegd dient te worden!

  1.  Draai de dekselschroef los en verwijder het onderhoudsdeksel aan de linkerzijde.
  2. Draai de filterschroef los (of druk op het sluitklepje bovenop het luchtfilter, afhankelijk van het type aggregaat). Verwijder het filterdeksel en neem het filter/de filters uit.
  3. Was het filter in een niet-ontvlambaar schoonmaakmiddel en laat het door-en-door droog worden.
  4. Drenk het filter in schone motorolie en knijp de overtollige olie eruit.
  5. Installeer het filter/de filters en bevestig het dekseltje weer op z’n plaats.
  6. Plaats het onderhoudsdeksel terug en sluit de dekselschroef nauwkeurig. (zie voor afbeelding pag. 9)

LET OP!!
Gebruik geen benzine of andere licht ontvlambare vloeistof bij het schoonmaken van het  luchtfilter. Dat kan onder bepaalde omstandigheden tot ontbranding of explosie leiden!    Laat het aggregaat nooit draaien zonder luchtfilter; dat doet de motor versneld slijten.  

Sorteer op
Sorteer op
© 2012 - 2021 Powerfulproducts.nl | sitemap | rss