Ontdenk het merk McCulloch

Complete Range of Powerful Lawn & Garden Equipment for Homeowners.

Het fraaie uiterlijk en de hoge prestaties zijn waarschijnlijk de voornaamste redenen waarom u voor een McCulloch zou kiezen. Maar het is misschien toch goed om te weten dat uw keuze wel degelijk een logische keuze is. Ten eerste vanwege onze ervaring en onze innovaties. We hebben al tientallen jaren ervaring met tuinproducten en we werken voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen. Dan is er nog het designconcept, waarmee we alle producten een even sterke uitstraling willen geven als de kracht die ze in zich hebben. Bij McCulloch gaat het zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant over één ding: de kracht om de klus te klaren.

Waarom McCulloch?

McCulloch heeft een indrukwekkende geschiedenis in het ontwerpen van krachtige en betrouwbare producten. De eerste stap werd in 1949 genomen bij de lancering van eerste handgedragen kettingzaag. In het eerste decennium was de doelgroep voornamelijk professionele gebruikers. Het is pas in de jaren 70 dat tuinproducten voor particulier gebruik het levenslicht zagen.

Kennis en ervaring

Vandaag, als onderdeel van de Husqvarna groep, blijft McCulloch zich onderscheiden met effciënte tuinproducten. De kennis en ervaring van de voorbije 75 jaar reflecteert zich in elke kettingzaag, grasmaaier, trimmer, zitmaaier, heggeschaar etc. 

Kenmerken en voordelen

Iedereen die ooit een McCulloch machine gebruikt heeft, kent de kenmerken en voordelen. De belangrijkste zijn vast en zeker:

  • Krachtige motoren
  • Innoverende technologie
  • Gebruiksvriendelijk
  • Ergonomisch
  • Robuste materialen
  • Een breed assortiment
  • Veel accessoires

McCulloch is eveneens zeer toegankelijk aangezien de producten in de doe-het-zelf-zaken worden verdeeld, en dit in de hele wereld. Niks kan u nog tegenhouden om alle tuinklussen snel te klaren.

Ontworpen ''TO GET IT DONE''

Het huidige McCulloch assortiment zet de traditie voort dankzij krachtige motoren, technische innovaties en een sterk design. Elk McCulloch product is ontworpen voor hoge prestaties en duurzaamheid, en met de nodige zorg, blijft ze je jaren trouw.

De grootste missie van de McCulloch productontwerpers is de kracht en prestaties verhogen terwijl de brandstof consumptie, uistoot en geluid naar beneden moeten. Eén van hun topprioriteiten is tevens de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Ons kwaliteitsbeleid is duidelijk geformuleerd: uw verwachtingen betreffende de McCulloch producten en diensten worden altijd voldaan of overtroffen. Daarbij moet de ontwikkeling van technologie en producten de legale normen overtreffen.

Milieuverantwoordelijkheid

In het laboratorium, voeren we analyses uit om de impact van onze producten op het milieu te evalueren.

In de productieafdeling selecteren wij materialen die het minst schadelijk zijn voor het milieu. We vervangen continu oude materialen door nieuwe materialen, die beter zijn voor het milieu.

Uitstoot en OxyPower

Op basis van de nieuwste motortechnologieën, doen we extra inspanningen om het verbruik van brandstof drastisch te verminderen. De McCulloch motoren zijn uitgerust met een mix van technologische oplossingen, inclusief katalysatoren, om het verbruik van brandstof te verminderen. De grasmaaiers zijn uitgerust met een 4-takt motor die minder verbruikt als een 2-takt motor

Vele van onze handgedragen producten zijn uitgerust met OxyPower motoren die beantwoorden aan de strengste uitstootnormen in Europa en in de Verenigde Staten. Verschillende modellen hebben eveneens katalysatoren, waar de technologie OxyPower minder uitstoot geeft als andere technologieën. Dit verhoogt de levensduur van het product, versterkt de veiligheid en geeft een boost aan de economie en het milieu.

Het verhaal van McCulloch

Het verhaal van McCulloch begint ongeveer 75 jaar geleden. In 1943, richtte de zakenman Robert McCulloch een bedrijf genoemd McCulloch Motors Corporation. Na enkele jaren verhuisde het bedrijf van Wisconsin naar California, waar McCulloch Motors haar eerste kettingzaag produceerde, de kettingzaag 5-49.

In 1949, revolutioneert McCulloch de industrie van de kettingzagen door de éénhand-kettingzaag 3-25 te lanceren. De Noord-Amerikaanse bosindustrie zal nooit meer dezelfde zijn.

Gedurende de jaren 50, blijft McCulloch Motors groeien en breidt uit in nieuwe markten. Het bedrijf verandert van naam in 1958 en wordt McCulloch Corporation. Bijkomend aan de krachtige en innoverende kettingzagen, wordt het assortiment uitgebreid met vliegtuig- en kartmotoren.

Verschillende wereldprimeurs

In 1968, kwam een andere revolutie in de kettingzagenwereld aan het licht, de Power Mac 6 werd gelanceerd. Met een gewicht van amper 4,4 kg is dit de lichtste kettingzaag op de markt. Vier jaar later wordt de Mini Mac 1 gelanceerd op de consumentenmarkt. Op hetzelfde ogenblik, lanceert het bedrijf eveneens elektrische kettingzagen.

Een compleet tuinassortiment

In de jaren 70 en 80, biedt McCulloch eveneens heggenscharen, trimmers en bladblazers aan. Het bedrijf legt nu meer dan ooit de nadruk op tuin accessoires.

McCulloch verhuisde naar Tucson, Arizona in 1988, en opende daar een nieuw hoofdkantoor en distributiekanaal. Elektrische trimmers werden gelanceerd in 1998.

In 1999, verkocht McCulloch zijn Europese afdeling aan Husqvarna AB. Negen jaar later, kreeg Husqvarna de rechten om McCulloch te verkopen op de Noord-Amerikaanse markt. Sindsdien, maakt het merk McCulloch deel uit van de Husqvarna Group.

Vandaag, biedt McCulloch een compleet assortiment aan tuinproducten: krachtige kettingzagen, sterke trimmers, grasmaaiers, zitmaaiers en heggenscharen. Elk product geeft u The power to get it done.

McCulloch producten

Maaien, snoeien, trimmen, zagen... Met het sterke team van McCulloch wordt de klus altijd efficiënt geklaard. Krachtige gazonmaaiers en veelzijdige tractoren zorgen voor een strak gazon, handige trimmers en robuuste bosmaaiers maken korte metten met gras en onderhout, lichtgewicht heggenscharen geven vorm aan uw haag en betrouwbare kettingzagen helpen u bij het zagen van brandhout en het kappen van bomen.

Gazonmaaiers

McCulloch gazonmaaiers.jpgGroot of klein, hellend of vlak – voor elk gazon is er een krachtige McCulloch maaier die het karwei aankan.

Robotmaaiers

McCulloch robotmaaiers.jpgLaat ROB het werk doen terwijl u geniet van vrije tijd met vrienden bij de BBQ. Een McCulloch robotmaaier maait het gras voor u zodat u het niet hoeft te doen.

Kettingzagen

McCulloch kettingzagen.jpg
Met een McCulloch-kettingzaag, uitgerust met de krachtige OxyPower-technologie en veel handige functies om de klus te klaren, is zagen een fluitje van een cent.

Bladblazers

McCulloch bladblazers.jpgMcCulloch bladblazers en -zuigers zijn ontwikkeld voor comfort en doeltreffendheid bij het opruimen van bladeren, grasresten en ander tuinafval. Het anti-vibratiesysteem, smalle blaastube en grote opvangzak en benzinetank zijn maar enkele van de vele kenmerken.

Heggescharen

McCulloch heggescharen.jpgEen krachtige heggenschaar houdt uw hagen in vorm, zoals u dat wenst. Hagensnoeien vraagt vaak moeilijke bewegingen en verschillende werkposities en hoogtes. Daarom schonken we bijzonder veel aandacht aan de ergonomische ontwikkeling van de heggenscharen.

Zitmaaiers

McCulloch zitmaaiers.jpg

© 2012 - 2021 Powerfulproducts.nl | sitemap | rss