BLOG

Sfeerhaarden

Artikel 47 van 61

Sfeerhaarden geen choorsteen, maar wel een haard?

HAARD ZONDER AFVOERKANAAL? | Wij geven tips en uitleg!

Met een sfeerhaard creëer je sfeer in huis, ook zonder afvoerkanaal. Waarmee creëer je dezelfde sfeer als met een open haard? Powerfulproducts geeft tips!

Een haardvuur is gezellig en wordt veelal gebruikt om een aangename, warme sfeer in huis te creëren. Een traditonele open haard of houtkachel kan echter niet in elke woning geplaatst worden. Ook voor mensen met luchtwegklachten, zoals astma, is een open haard vaak geen optie. Een elektrische sfeerhaard of gashaard kan dan uitkomst bieden. Welke verschillende mogelijkheden er zijn, lees je hieronder.

DE BESTE HAARD ZONDER AFVOERKANAAL

Voordat je besluit op welke manier je de sfeer van een open haard wilt nabootsen, is het handig te bepalen welk type sfeerhaard bij jouw wensen past.

Gashaarden en gaskachels:
Veel gashaarden en gaskachels zijn tegenwoordig uitgevoerd met een gesloten verbrandingssysteem. Dit maakt een afvoerkanaal overbodig. Deze gashaarden zijn uitgerust met een zogenaamde katalysator, waardoor de verbrandingsgassen worden geneutraliseerd.

Bio-ethanol haarden:
Het grootste voordeel van een bio-ethanol haard is dat de brandstof zeer zuiver is, veel schoner dan hout of olie. Vaak wordt de brandstof bio-ethanol vervaardigd uit een biologische bron zoals maïs, suikerbieten en suikerriet. Een bio-ethanol sfeerhaard geeft bijna geen roetaanslag, maar je hebt redelijk veel vloeistof nodig om de haard lange tijd te laten branden (gemiddeld 400 ml per uur).

Elektrische sfeerhaarden:
Een elektrische sfeerhaard kent dezelfde voordelen als een gashaard. Tegenwoordig is het vlammenspel dusdanig realistisch dat het zeer dicht in de buurt komt van het vlammenspel van de traditionele open haard. Tevens heeft de elektrische sfeerhaard een verwarmingsfunctie, waardoor je hetzelfde warme en knusse gevoel krijgt als bij een open haard.

ELEKTRISCHE SFEERHAARDEN: VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Zoals aangegeven is het vlammenspel van een elektrische sfeerhaard nauwlijks te onderscheiden van dat van een traditionele open haard. Het grootste voordeel: een elektrische sfeerhaard is schoon en produceert geen afvoergassen, waardoor de haard geen vaste plek in huis hoeft te hebben. Wanneer je besluit de inrichting in je huis te veranderen, kun je de elektrische haard gemakkelijk een nieuwe plek geven, maar alleen wanneer je kiest voor een mobiele elektrische sfeerhaard. We onderscheiden twee soorten elektrische sfeerhaarden:

Inbouw elektrische sfeerhaard:
Een inbouw sfeerhaard komt het meest overeen met het uiterlijk van een traditionele open haard. Vaak is een elektrische inbouw haard verkrijgbaar inclusief omkasting.

Mobiele elektrische sfeerhaard:
Een mobiele elektrische sfeerhaard heeft als bijkomend voordeel dat je deze kunt verplaatsen. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact. Vaak zijn de mobiele sfeerhaarden voorzien van wieltjes en extra verwarmingsmogelijkheden, waarbij de verwarming onafhankelijk van het vlameffect in te stellen is. De meeste mobiele elektrische sfeerhaarden dienen alleen voor bijverwarming in huis. Ze zijn ideaal voor kleinere ruimte tot zo'n 40m2. Vaak zijn mobiele sfeerhaarden, net als inbouw sfeerhaarden, voorzien van een ventilator die de warmte aan de bovenzijde uit de haard blaast.


Met de koude maanden in het vooruitzicht is nu de juiste tijd om onze winterassortiment sfeerhaarden onder de aandacht te brengen. Onmisbaar in het winterassortiment zijn sfeerhaarden. Gelukkig hebben wij verschillende modellen die met hun karakteristieke vlameffecten de juiste sfeer in huis halen, en deze meteen goed verwarmen. Met een strakke, moderne look of juist met een rustieke uitstraling; een vrijstaand model of een model voor aan de wand, we hebben voor iedereen een passende oplossing.

De Siena, Valencia en Harstad zijn de sfeerhaarden voor aan de wand. Het subtiele uiterlijk zorgt ervoor dat ze overal wel bij passen, en dankzij de afstandsbediening zijn deze sfeerhaarden makkelijk te bedienen vanuit de luie stoel. 

De vrijstaande sfeerhaarden van Eurom zijn de Malmo, Woodland, Barcelona, en de Orsa. Stuk voor stuk echte eye catchers voor in huis. 

Voor wie zuinig met energie om wil gaan zijn de SienaValencia en HarstadMalmoWoodland een goede optie. Deze modellen hebben een weektimer om de haarden op precies de juiste momenten aan- en uit te zetten. Nooit meer vergeten de haard uit te zetten. 

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss