Herroepingsrecht / retourneren

Consumenten hebben het recht om binnen een afkoelingsperiode van 14 werkdagen zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van levering. Uitzondering hierbij zijn o.a. gepersonaliseerde producten/elektronische onderdelen en gemonteerde onderdelen.

"De afkoelperiode is niet van toepassing bij; Zakelijke opdrachten en transacties." De retourvoorwaarden van onze webwinkel, www.powerfulproducts.nl, vind je hieronder.

Let op! Het is belangrijk om een retour aan ons te melden via  de mail doormiddel van ons retour formulier. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retourneren van het desbetreffende product zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van deze herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd te worden.

Belangrijk: Bestel je als zakelijke klant, bedrijf ofB2B dan gelden de volgende regels ten aanzien van het herroepingsrecht. Wikkelbedrijf Keizer B.V is niet wettelijk verplicht jou het herroepingsrecht te bieden, zoals dit geldt voor consumenten (particulieren). Hieronder de artikelen die hierop van kracht zijn, die tevens na te lezen zijn bij de algemene voorwaarden. 

 

Herroepingsrecht 

Bij levering van producten:

 1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger.
 2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en indien redelijkerwijze mogelijk in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
 3. Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het retourformulier te sturen naar: info@powerfulproducts.nl. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.
 4. Indien de klant na afloop van de in lid 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit.

 

Kosten in geval van herroeping

 1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn eigen rekening.
 2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terugontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Terugbetaling zal geschieden via dezelfde betaalmethode die door de consument is gebruikt tenzij de consument nadrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
 3. Bij beschadiging van het product door, onzorgvuldige omgang door de consument zelf, is de consument aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product. (Verstuur het product altijd in originele doos onbeplakt en onbeschreven terug)
 4. De consument kan niet aansprakelijk worden gesteld voor waardevermindering van het product wanneer door de ondernemer niet alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht is verstrekt, dit dient te gebeuren voor het sluiten van de koopovereenkomst.

 

Uitsluiting herroepingsrecht​​

 1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten zoals omschreven in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
 2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

                a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
                b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
                c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
                d. elektrotechnische onderdelen en gemonteerde onderdelen, speciaal bestelde onderdelen.

 

Retourvoorwaarden Particulieren:

 1. Bij al onze artikelen van www.powerfulproducts.nl is er ten alle tijden een retourtermijn van maximaal 14 dagen. Dit retourtermijn gaat in op de dag dat het artikel in ontvangst is genomen. Meerdere artikelen in 1 bestelling? Dan heb je geluk: het is bij wet vastgelegd dat de termijn pas ingaat als je alle producten hebt ontvangen.
 2. Het product kan alleen ongebruikt en in de originele, onbeschadigde verpakking geretourneerd worden.
 3. Wil je de gehele bestelling retourneren? Reeds in ontvangst genomen artikelen dient u terug te sturen naar onderstaand retouradres, mits dit binnen 14 dagen is doorgegeven aan het volgende mailadres: info@powerfulproducts.nl en met een ingevulde retour formulier. 

                 Retouradres:

                 www.powerfulproducts.nl
                 Wikkelbedrijf Keizer BV
                 t.a.v de heer R Keizer
                 Demeterlaan 38
                 9641 ML Veendam (NL)

Wikkelbedrijf Keizer BV (powerdulproducts.nl) zal de gehele aankoopsom, inclusief de berekende verzendkosten terugstorten op de rekening die bij ons bekend is. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. Ook bij het retourneren van een deel van uw bestelling zijn de verzendkosten voor eigen rekening. De aankoopsom van het geretourneerde deel van de bestelling zal dan teruggestort worden op de rekening dat bij ons bekend is. De verzendkosten worden in dat geval niet gerestitueerd.

 

Artikelen die je niet kunt retourneren:

 • Gebruikte artikelen,
 • Elektrisch componenten (dus alle onderdelen die elektrisch/elektronisch zijn) kunnen NIET retour gezonden worden,
 • Onderdelen die gemonteerd/gebruikt/getest zijn geweest, kunnen NIET retour verzonden worden;
 • De verpakking (originele verpakking) van het product mag niet beschreven of beplakt zijn. Verpak het artikel dus ALTIJD in een andere doos als het product retour gestuurd wordt.

 

Wel is het zo dat het product aan de volgende vanzelfsprekende voorwaarden moet voldoen, om in aanmerking te komen voor restitutie:

 • Wij adviseren om bij retournering te kiezen voor de pakketpost van PostNL. Voor verzending van een pakket tot 10 kilo met een Track & Trace code,
 • Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk aan Wikkelbedrijf Keizer BV kenbaar te worden gemaakt. Gebruikt u hiervoor ons retourformulier of stuur ons een e-mail naar: info@powerfulproducts.nl. Vermeld hierbij je volledige naam, bestelnummer en de artikelen die retour, geannuleerd of geruild moeten worden. Ter verbetering van onze klantenservice zouden wij het op prijs stellen wanneer er reden bij de retournering wordt vermeld. Uiteraard is dit conform de wet koop op afstand niet verplicht;
 • Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen) hebben wij tevens het juiste bankrekeningnummer nodig. Klanten uit België dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat opgegeven wordt, voor de terugbetaling, dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waardoor de betaling aan wikkelbedrijf Keizer BV is gedaan. Dit met oog op eventuele fraude met terugbetalingen.

Wij betalen het bedrag van de retour gestuurde artikelen uit zodra wij de retourzending afgehandeld hebben. Zodra wij het geretourneerde artikel verwerkt hebben, ontvang je van Wikkelbedrijf Keizer B.V (www.powerfulproducts.nl) een mail dat de order in goede orde is ontvangen en- /of dat het artikel niet geretourneerd kan worden en geweigerd wordt. De meeste retourzendingen worden verwerkt binnen 5 werkdagen nadat ze teruggestuurd zijn. Hoe snel het geld daarna op je rekening staat, hangt af van je betaalmethode:

 • iDeal betaling: binnen 14 werkdagen wordt het retour bedrag op de rekening teruggestort,
 • Paypal: binnen 14 werkdagen wordt het retour bedrag op de rekening teruggestort;
 • Vooruitbetaling: binnen 14 werkdagen wordt het retour bedrag op de rekening teruggestort.

Wordt er niet aan bovenstaande eisen voldaan, dan houdt Wikkelbedrijf Keizer B.V (powerfulproducts.nl) het recht om hiervoor kosten in rekening te brengen, of het product te weigeren.

 

Retour voorwaarden (Zakelijke klanten)

Retourneren (herroepingsrecht) – B2B

Bestel je als zakelijke klant, bedrijf of B2B dan gelden de volgende regels ten aanzien van het herroepingsrecht. Wikkelbedrijf Keizer B.V is niet wettelijk verplicht jou het herroepingsrecht te bieden, zoals dit geldt voor consumenten (particulieren).

Contact gegevens

Mochten er nog vragen zijn schroom dan niet om contact met onze klantenservice op te nemen.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss