Sorteer op
 • -19%

  Eurom LO20 Bouwdroger (luchtontvochtiger)
  Eurom LO20 Bouwdroger (luchtontvochtiger)

  Ontvochtigingscap. 20l / 24u
  Vermogen 360W 230V
  Luchtverplaatsing (max.) 260 m³/h
  Bereik max 78 m³
  Hygrostaat ✔
  Anti-bacterieel filter ✔
  Urenteller ✖️
  Geluidsniveau 49 dB(A)
  Werktemperatuur 5-35 ˚C
  Gewicht 20,5 kg

  € 615,00 € 499,00
 • -23%

  Eurom LO50 luchtontvochtiger (bouwdroger)
  Eurom LO50 luchtontvochtiger (bouwdroger)

  Ontvochtigingscap. 50l / 24u
  Vermogen 900W 230V
  Luchtverplaatsing (max.) 350 m³/h
  Bereik max 210 m³
  Hygrostaat ✔
  Anti-bacterieel filter ✔
  Urenteller ✔
  Geluidsniveau 51 dB(A)
  Werktemperatuur 5-35 ˚C
  Gewicht 35 kg

  € 855,00 € 659,00
 • -25%

  Eurom LO70 luchtontvochtiger (bouwdroger)
  Eurom LO70 luchtontvochtiger (bouwdroger)

  Ontvochtigingscap. 70l / 24u
  Vermogen 1360W 230V
  Luchtverplaatsing (max.) 850 m³/h
  Bereik max 300 m³
  Hygrostaat ✔
  Anti-bacterieel filter ✔
  Urenteller ✔
  Geluidsniveau 52 dB(A)
  Werktemperatuur 5-35 ˚C
  Gewicht 44 kg

  € 1.329,00 € 999,00
 • -21%

  Eurom LO120 Bouwdroger (luchtontvochtiger)
  Eurom LO120 Bouwdroger (luchtontvochtiger)

  Ontvochtigingscap. 120l / 24u
  Vermogen 1650W 230V
  Luchtverplaatsing (max.) 850 m³/h
  Bereik max 450 m³
  Hygrostaat ✔
  Anti-bacterieel filter ✔
  Urenteller ✔
  Geluidsniveau 56 dB(A)
  Werktemperatuur 5-35 ˚C
  Gewicht 57 kg

  € 1.650,00 € 1.299,00
 • -10%

  Eurom DryBest luchttransportslang 5m voor de Eurom DryBest fans
  Eurom DryBest luchttransportslang 5m voor de Eurom DryBest fans

  Deze Eurom 5 meter luchttransportslang is speciaal ontworpen voor de Eurom Drybest Fan 750. Hiermee heb je meer meters om het apparaat te kunnen gebruiken.

  Diameter Ø 300 mm
  Temperatuur bereik 130 °C

  € 55,55 € 49,95
 • -13%

  Eurom DryBest Fan 400 luchtontvochtiger
  Eurom DryBest Fan 400 luchtontvochtiger

  Vermogen 400 W
  Aansluitspanning 230 V/Hz
  Vermogenselecties 2
  Toeren 1320 Rpm
  Luchtverplaatsing 2450 m³/h
  Lengte elektrokabel 4.5 m
  Geluidsniveau <65 dBa
  Afmeting 40x38x45 cm
  Gewicht 11,3 kg

  € 229,00 € 199,00
 • -10%

  Eurom DryBest Fan 750 luchtontvochtiger
  Eurom DryBest Fan 750 luchtontvochtiger

  Vermogen 750 W
  Aansluitspanning 230 V/Hz
  Vermogenselectie 1
  3000 Rpm
  Luchtverplaatsing 2450 m³/h
  Lengte elektrokabel 4.5 m
  Geluidsniveau <65 dBa
  Afmeting 48x38x51 cm
  Gewicht 15,1 kg
  Slangaansluiting Ø 300 mm
  Stapelbaar ✔

  € 289,00 € 259,00
Sorteer op

bouwdrogers1.jpg

Een bouwdroger kopen? Een bouwdroger voorkomt vochtproblemen!

Om een vertrek volledig droog te krijgen, (Niet alleen in de bouw wordt een bouwdroger gebruikt maar ook in ruimtes met bijvoorbeeld waterschade, overstroming of brandschade is het ideaal om een bouwdroger te plaatsen. Wij, Powerfulproducts, hebben diverse Eurom LO bouwdrogers in het assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen van klein naar groot. Tevens om het drogingsproces nog meer te bespoedigen, verkopen wij ook Eurom DryBest ventilatoren. De Eurom LO bouwdrogers hebben een aantal grote voordelen namelijk; 

 • Een compacte bouw,
 • Een gering gewicht;
 • Een stille werking.

Deze voordelen maakt dat deze Eurom LO-ontvochtigers uiterst geschikt voor het drogen van bewoonde / onbewoonde ruimten. Ontwikkeld voor bouwplaats, warenhuis en industrie.

Het gebruik van een bouwdroger voorkomt extra kosten

De bouwdrogers van Eurom zijn inzetbaar in verschillende situaties. En voorkomt extra kosten. 

 • Waterschade en brandschade,
 • Wanneer je parket of laminaat wil gaan plaatsen als de betonvloer niet volledig droog  is, komt het laminaat of parket al na enkele dagen bol te staan. Voorkom dus zeker dergelijke situaties!;
 • Verf en pleister werk. Als de woning niet volledig droog is, bestaat er een groot risico dat het nieuw aangebrachte  pleisterwerk of verf op termijn zal loslaten. Daarom is het super belangrijk om juist ervoor te zorgen dat het pleisterwerk de nodige tijd gekregen heeft om goed te drogen.

Daarnaast zijn de Eurom bouwdrogers luchtontvochtigers ontworpen om de luchtvochtigheid in een ruimte te laten dalen en zo mensen comfortabeler te laten leven en de omstandigheden voor goederenopslag te optimaliseren. De ontvochtiger combineert zijn praktische, compacte vormgeving met hoge kwaliteit en eenvoudige bediening. Dat maakt hem geschikt voor gebruik in industriële-, wetenschappelijke- en medische omgevingen als  (ondergrondse) opslagruimtes, ruimtes met technologische apparatuur, archieven enz. om bijvoorbeeld computers, medicijnen, boeken enz. te beschermen tegen vocht, erosie en meeldauw.

Opbouw van het apparaat

De bouwdrogers zijn voorzien van een waterafvoerpijpje, waarop (m.b.v. een slangklem) een ½” (LO50) / ¾” (LO70 en LO120) slang dient te worden aangesloten. Deze moet begeleid worden naar een afvoermogelijkheid als een put, riool etc. Zorg dat de slang overal naar beneden loopt en geen hobbels of knikken vertoont.  De bouwdroger LO70P is uitgevoerd met een ingebouwd opvoerpompje. Wanneer het verzamelde water het pompniveau heeft bereikt treedt het pompje automatisch in werking en pompt het water weg, tot max. 4,7m. omhoog.   

Werkingsprincipe van een bouwdroger van Eurom

Bij een Eurom LO bouwdroger wordt er een milieuvriendelijk koelgas (R407C) door een roterende compressor gecomprimeerd. Het hete koelgas, onder hoge druk, gaat naar het condensorblok waar het gas gekoeld wordt en condenseert. Via een expansie eenheid wordt het koelmedium ingespoten in het verdamper blok waar het verdampt. Hiervoor is warmte nodig, die aan de passerende lucht onttrokken wordt. Het koelgas wordt weer door de compressor aangezogen en nu begint het proces weer van voor af aan. De vochtige lucht uit de ruimte wordt over de verdamper gezogen, waar het heftig afgekoeld wordt, waardoor het water in de lucht condenseert. Het water wordt via een waterslang, op afschot, afgevoerd. De koude lucht wordt hierna door het condensorblok weer opgewarmd en als droge, warme lucht de ruimte weer ingeblazen.

Condensdroging is een natuurlijke manier om bouwmaterialen te ontvochtigen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze natuurlijke methode, mits goed toegepast, uitgesloten.

Gebruik 

 • Laat de ontvochtiger bij het verplaatsen nooit meer dan 45° overhellen om schade aan de compressor te voorkomen,
 • Het apparaat werkt tussen 5°C en 32°C,
 • Tijdens de werking geeft de compressor warmte af, die de  ruimtetemperatuur 1 tot 3°C kan doen stijgen. Dat is normaal,
 • Als de temperatuur binnen onder de 10°C is en de luchtvochtigheid vrij laag, dan is het niet nodig het apparaat te gebruiken,
 • Zorg ervoor dat er minimaal 10 cm. vrije ruimte is tussen de luchtinlaat- en – uitlaatopeningen en bijv. de muur,
 • Probeer de ruimte zoveel mogelijk af te sluiten om het ontvochtigingsresultaat te vergroten,
 • Pleisterwerk drogen combineer een bouwdroger dan met een Eurom Drybest ventilator;
 • Reiniging Teveel stof op het filter heeft invloed op de ontvochtiging en kan zelfs het functioneren beïnvloeden. Maak het filter dus regelmatig schoon, zeker maandelijks, en in een stoffige omgeving zelfs wekelijks of dagelijks.

Eurom luchtontvochtigers LO serie LO20, LO50, LO70, LO120

55. Eurom bouwdrogers.jpg

Bouwdroger LO20

De Eurom LO20 is een prima bouwdroger voor het ontvochtigen van kleine ruimtes. De LO20 kan maximaal 20 liter afvoeren per 24 uur en is voorzien van een traploos instelbare hygrostaat. De ingebouwde watertank heeft een inhoud van 4,8 liter en is tevens voorzien van een antibacterieel filter.

De LO20 is stapelbaar, ideaal wanneer er meerdere bouwdrogers nodig zijn.

Bouwdroger LO50

De Eurom LO50 is een prima bouwdroger voor het ontvochtigen van kleinere ruimtes. De LO50 kan maximaal 50 liter afvoeren per 24 uur en is voorzien van een traploos instelbare hygrostaat.

De ingebouwde watertank heeft een inhoud van 5 liter en is tevens voorzien van een antibacterieel filter. Ook beschikt de LO50 over een urenteller en is deze makkelijk te verplaatsen door de gemonteerde wielen.

Bouwdroger LO70

De Eurom LO70 is een perfecte bouwdroger voor het ontvochtigen van gemiddelde ruimtes. De LO70 kan maximaal 70 liter afvoeren per 24 uur en is voorzien van een traploos instelbare hygrostaat.

De LO70 heeft een gemonteerde afvoerslang zodat er geen watertank geleegd hoeft te worden en is tevens voorzien van een antibacterieel filter. Ook beschikt de LO70 over een urenteller en is deze makkelijk te verplaatsen door de gemonteerde wielen.

Bouwdroger LO120

De Eurom LO120 is een perfecte bouwdroger voor het ontvochtigen van gemiddelde ruimtes. De LO120 kan maximaal 120 liter afvoeren per 24 uur en is voorzien van een traploos instelbare hygrostaat.

De LO120 heeft een gemonteerde afvoerslang zodat er geen watertank geleegd hoeft te worden, en is tevens voorzien van een antibacterieel filter. Ook beschikt de LO120 over een urenteller en is deze makkelijk te verplaatsen door de gemonteerde wielen.

Is bijverwarming nodig?

Eurom heteluchtkanon.jpg

Wij raden bijverwarming aan wanneer de temperatuur begint te zakken. En  onder de 15° komt, op dit moment zal het rendement van de bouwdroger beginnen af te nemen.

Wanneer de temperatuur nog verder gaat zakken en onder de  7° zakt,  dan geven bouwmaterialen weinig of geen vocht meer af en is het een noodzakelijk om bijverwarming te plaatsen.

Wij adviseren zeker een kachel met een thermostaat, zodat de temperatuur niet te hoog kan oplopen. Zo vermijden we bv barsten in het pleisterwerk.

Waarom een ventilator erbij plaatsen?

Om de woning of gebouw mooi gelijkmatig te drogen, is het aan te raden om zowel een bouwdroger als een ventilator te gebruiken. Door de sterke en grote luchtbewegingen wordt het water sneller verdampt. Het rendement van de bouwdroger in combinatie met een ventilator, zou hierdoor toenemen. En de ruimte zal hierdoor sneller droger worden. 

33B Eurom drybest ventilator.jpg

Nog vragen over de Eurom bouwdrogers of Drybest ventilatoren neem gerust contact met ons op! 

© 2012 - 2020 powerfulproducts.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.