Sorteer op
Sorteer op

Airpress drukschakelaar voor de compressor

De drukschakelaar is de aan-uitschakelaar van de compressor. Het zorgt ervoor dat de lucht in de ketel gepompt wordt en zorgt er ook voor dat de ketel weer bijgevuld wordt wanneer deze de minimale druk bereikt. De drukschakelaar van de compressor kan natuurlijk een keer kapot gaan en dient dan vervangen te worden. Je kunt deze los bijbestellen. In het assortiment van Powerfulproducts.nl bevinden zich verschillende drukschakelaars van het merk Airpress. De drukschakelaars zijn beschikbaar in de draadmaten 1/4", 3/8" en 1/2". 

Let op! Drukschakelaars verschillen van elkaar, raadpleeg altijd eerst de handleiding voordat je een bestelling plaatst. Wil je meer weten over onze Airpress drukschakelaars? Neem gerust contact op met onze klantenservice, we voorzien je graag van meer informatie en geven betrouwbaar advies.

Hoe werkt een drukschakelaar?

De drukschakelaar is voor het in- of uitschakelen van elektrische apparaten waar lucht, gas en/of vloeistof doorheen loopt. In het geval van de ingeschakelde compressor wordt er druk in het drukvat opgebouwd en zorgt de drukschakelaar ervoor dat het pompen stopt wanneer de maximale druk is bereikt in de tank. Wanneer de minimale druk wordt bereikt, zal de drukschakelaar de compressor weer aanzetten om de tank te laten vullen. Het verschil tussen dit in- en uitschakelen wordt ook wel Delta P (ΔP) genoemd.

Bij welke compressor hoort welke drukschakelaar?

Drukschakelaars zijn in diverse soorten en maten te krijgen voor diverse compressoren. Het is belangrijk dat je een universeel vervangende drukschakelaar koopt die bij het type compressor hoort. Denk daarbij aan de uitvoering, aansluiting, geluidsniveau, tankinhoud en druk. In ons assortiment vind je meerdere Airpress drukschakelaars, lees meer over deze producten op de website. Wanneer je een losse Airpress drukschakelaar gaat kopen, denk dan om de volgende elementen:

 • Maximale druk van de compressor;
 • Voltage (230V of 400V);
 • Thermische beveiliging (alleen bij direct geschakelde compressoren op 400V, 3 fasen).

Ons aanbod drukschakelaars

De drukschakelaars die wij verkopen zijn voorzien van een ontlastventiel en een 2-polige of 3-polige aansluiting voor manometer, veiligheidsventiel en reduceerventiel.  Het ontlastventiel is geschikt voor een 6 mm leiding. De schakelaars zijn ook met de hand te schakelen door middel van een drukknop of wipknop.  Bekijk het aanbod en beslis welke drukschakelaar past bij jouw compressor.

Airpress drukschakelaars

We hebben enkel drukschakelaars van het merk Airpress in ons assortiment. Airpress is een Nederlands bedrijf dat internationaal wordt geroemd om zijn hoogwaardige compressors en toebehoren. De producten van Airpress zijn van hoge kwaliteit en worden naar volle tevredenheid gebruikt in heel Europa.

Drukschakelaar van Airpress bestellen bij Powerfulproducts.nl

Powerfulproducts.nl is een bedrijf dat producten in verschillende productgroepen aanbiedt in zijn webshop. We verkopen o.a. reinigingsproducten, generatoren, aggregaten, compressoren en toebehoren, verwarmingen en elektromotoren. Wanneer je producten bij ons gaat bestellen, profiteer je van een hele reeks voordelen:

 • Sterke, betrouwbare en krachtige Airpress drukschakelaars en andere compressor onderdelen van Airpress;
 • Vrijwel altijd op voorraad leverbaar;
 • Persoonlijke service;
 • Goed bereikbare klantenservice;
 • Binnen 24 uur antwoord op al je vragen;
 • 24/7 chatfunctie via WhatsApp;
 • Snelle levering binnen 3 werkdagen;
 • Scherpe prijzen en hoge kwaliteit producten;
 • Zeer gespecialiseerde productkennis over al onze producten;
 • Ruim 60 jaar ervaring;
 • Mogelijkheid tot reparaties;
 • Veilig online betalen via iDeal.

Bestel online de drukschakelaar voor je compressor 

Een nieuwe drukschakelaar nodig voor je compressor? Je kan deze gewoon online bestellen in de webshop van Powerfulproducts.nl. We hebben goede drukschakelaars van het topmerk Airpress in ons assortiment. Bestel direct een drukschakelaar, of vraag eerst meer informatie aan. Onze klantenservice helpt je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar via 0598 235482, je mag je vragen ook insturen via WhatsApp. Verder kun je het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@powerfulproducts.nl.

© 2012 - 2022 Powerfulproducts | sitemap | rss