Sorteer op

Airpress drukschakelaar voor een compressor

Op zoek naar een drukschakelaar voor een compressor? Deze schakelaar zorgt er voor dat er voldoende lucht de ketel in wordt gepompt én dat de ketel automatisch bijgevuld wordt.  Net zoals andere componenten moet dit onderdeel  regelmatig vervangen worden. In het assortiment van Powerfulproducts.nl vind je daarom uiteenlopende Airpress drukschakelaars die verkrijgbaar zijn in verschillende draadmaten (1/4", 3/8" en 1/2"). 

Let op! Drukschakelaars verschillen aanzienlijk van elkaar. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding voordat je een bestelling plaatst. Wil je meer weten over onze Airpress drukschakelaars? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! We voorzien je graag van meer informatie en geven betrouwbaar advies.

Hoe werkt een drukschakelaar?

Een drukschakelaar is voor het in- of uitschakelen van elektrische apparaten waar lucht, gas en/of vloeistof doorheen loopt. In het geval van de ingeschakelde compressor wordt er druk in het drukvat opgebouwd en zorgt de drukschakelaar ervoor dat het pompen stopt wanneer de maximale druk is bereikt in de tank. Wanneer de minimale druk wordt bereikt, zal de drukschakelaar de compressor weer aanzetten om de tank te laten vullen. Het verschil tussen dit in- en uitschakelen wordt ook wel Delta P (ΔP) genoemd.

Wanneer aan vervanging toe? 

Het is niet altijd even duidelijk of een drukschakelaar aan vervanging toe is. Vaak is een defecte schakelaar te herkennen aan een te lage en/of te veranderlijke druk of een niet-startende compressor. Daarnaast kan een kapotte drukschakelaar ervoor zorgen dat de compressor niet kan ontluchten, dat er geen meer wordt opgebouwd of dat de compressor aan blijft staan terwijl het drukvat vol zit. In al deze gevallen ligt het probleem mogelijk bij de schakelaar en dient deze te worden vervangen. 

Koopgids: zo kies je de juiste drukschakelaar

Drukschakelaars zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je een vervangende drukschakelaar koopt die bij jouw compressor past. Denk hierbij aan de maximale druk, voltage, thermische beveiliging en draadmaat. In ons assortiment vind je meerdere Airpress drukschakelaars. Welke jij moet hebben? Wanneer je een losse Airpress drukschakelaar koopt dien je met de volgende zaken rekening te houden: 

1. Maximale druk van de compressor

Elke drukschakelaar heeft een maximale druk, doorgaans uitgedrukt in ‘bar’. Zorg dat dit maximum hoger ligt dan de maximaal toelaatbare druk van de compressor zelf. Waar je de maximale druk van een specifieke schakelaar vindt? Heel simpel: dit staat duidelijk aangegeven in de productinformatie. 

2. Voltage (230V of 400V)

Maken je compressor en toekomstige drukschakelaar gebruik van een standaard elektriciteitsaansluiting met 230 Volt of van krachtstroom (400 Volt)? Kies altijd een schakelaar die geschikt is voor het voltage dat gebruikt wordt. Ook dit staat aangegeven. 

3. Thermische beveiliging

Thermische beveiliging beschermt de compressor tegen overbelasting. Veel 400V drukschakelaars zijn standaard voorzien van thermische beveiliging, maar thermische beveiligingselementen zijn ook los verkrijgbaar. 

4. Draadmaat

Natuurlijk moet de drukschakelaar wel op je compressor passen. Kies daarom een exemplaar met een passende draadmaat. In ons assortiment vind je schakelaars met verschillende maten: 

 • ¼”

 • ⅜”

 • ½”

Ontdek ons aanbod drukschakelaars

De drukschakelaars die wij verkopen zijn voorzien van een ontlastventiel en een 2-polige of 3-polige aansluiting voor een manometer, veiligheidsventiel en reduceerventiel. Het ontlastventiel is geschikt voor een 6 mm leiding. De schakelaars zijn ook met de hand te bedienen. Bekijk ons aanbod en beslis aan de hand van onze koopgids welke drukschakelaar het beste  bij jouw compressor past.

Schakelaars van Nederlandse makelij

We hebben enkel drukschakelaars van het merk Airpress in ons assortiment. Airpress is een Nederlands bedrijf dat internationaal wordt geroemd om zijn hoogwaardige compressoren en drukschakelaars. De producten van Airpress zijn van hoge kwaliteit en worden naar volle tevredenheid gebruikt in heel Europa. 

Waarom een drukschakelaar van Airpress bestellen bij Powerfulproducts.nl?

Wij zijn Powerfulproducts.nl, een in reinigingsproducten, generatoren, aggregaten, compressoren, verwarmingen en elektromotoren gespecialiseerd bedrijf. Wij bieden onze hoogwaardige producten aan zowel particulieren als zakelijke klanten aan en helpen je graag verder met het kiezen van een passende oplossing. Kies je voor ons, dan profiteer je van een hele reeks voordelen:

 • Sterke, betrouwbare en krachtige Airpress drukschakelaar of andere compressor onderdelen van Airpress;

 • Vrijwel altijd op voorraad leverbaar;

 • Persoonlijke service;

 • Goed bereikbare klantenservice;

 • Binnen 24 uur antwoord op al je vragen;

 • 24/7 chatfunctie via WhatsApp;

 • Snelle levering binnen 3 werkdagen;

 • Scherpe prijzen en hoge kwaliteit producten;

 • Zeer gespecialiseerde productkennis over al onze producten;

 • Ruim 60 jaar ervaring;

 • Mogelijkheid tot reparaties;

 • Veilig online betalen via iDeal.

Plaats direct een bestelling

Een nieuwe (Airpress) drukschakelaar nodig voor je compressor? Je kan deze gewoon online bestellen in onze webshop. Nog niet klaar om de knoop door te hakken? Dan kun je altijd contact opnemen voor aankoopadvies of extra productinformatie. Onze klantenservice helpt je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar via 0598 235482, maar je mag je vragen ook insturen via WhatsApp. Daarnaast kun je ons contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@powerfulproducts.nl.

 

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss