Sorteer op

Thermische beveiligingen

Compressor onderelen.

De thermische beveiliging is belangrijk om de motor te beschermen tegen overbelasting. Deze beveiliger zorgt ervoor dat wanneer de motor teveel stroom opneemt het circuit wordt onderbroken, doordat het bimetaal kromtrekt. Deze losse stekkers zijn gemaakt met schroefdraad en bevestigingsmoer. Hierdoor is deze beveiliging gemakkelijk te installeren. Meer info over de werking van de thermische beveiliging vind je hier onder.

Let op! Thermische beveiliging verschillen van elkaar, raadpleeg de handleiding.

Wat doet een thermische beveiliging?

Een thermische beveiliging beschermt en beveiligd de elektromotor van de compressor tegen overbelasting. Op het moment dat de compressor te veel stroom opneemt, zal de beveiliging het circuit onderbreken. Dit komt doordat het bimetaal bij een te hoge temperatuur kromtrekt en via het schakelmechanisme de schakelaar uitschakelt. Wanneer het geheel weer afgekoeld is, zal het bimetaal weer rechttrekken. Andere mogelijkheden waardoor de compressor thermisch kan uitvallen is bijvoorbeeld een fase uitgevallen, elektrakabel losgeraakt is, te weinig spanning is, persleidig ontlucht niet en een ventiel defect is bij 3 fasen apparaat.

Thermische beveiligingsschakelaars hebben een waarde in Ampère. Voor compressoren op 230V (1 fase) zijn dit vast ingestelde elementen en voor direct geschakelde compressoren op 400V (3 fasen) zijn dit thermische beveiligingsschakelaar met een instelbereik. Compressoren met een ster/driehoekschakeling hebben ook een thermisch beveiliging. Het nominale vermogen/ampère bepaald de waarde van de beveiliging, deze is ongeveer 10% hoger dan nominaal

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss