Sorteer op

Airpress Persluchtketels

Een persluchtketel wordt gebruikt voor de opslag van samengeperste lucht (perslucht), dit is van belang om meerdere redenen onder andere capaciteit van een compressor op te kunnen vangen of in een grootte lucht vraag te kunnen voorzien. wij onze klanten een breed scala van tanks. Deze zijn leverbaar in werkdrukken van 11 tot 16 bar. Al onze Airpress tanks zijn CE gekeurd en met certificaat.

Een compressor heeft een bepaalde capaciteit, dit is afhankelijk van de compressorpomp en het vermogen van de elektromotor welke op de compressor zit. Hierdoor kan een compressor een productieproces  in een constante lucht flow in een voorzien.

Er zijn bedrijfssituaties waar ineens grootte hoeveelheden perslucht gevraagd worden deze kan door middel van een extra persluchtketel worden opgevangen als de compressor hier te weinig capaciteit voor heeft . Vaak word er gebruik gemaakt van een reduceerventiel hierdoor wordt de uitgaand druk ingesteld  welke men in een leidingnet wilt of mag gebruiken. Een persluchtketel wordt hier dan ook als buffertank gebruikt en kan een compressor ontlast worden.

De meeste persluchtketels zijn gemaakt van staal en worden aan de buitenkant gecoat maar aan de binnenkant van de ketel waar de perslucht wordt opgeslagen wordt meestal niets meegedaan. Ook zijn er of gegalvaniseerde ketels leverbaar. Door dat er vanuit een compressor warme lucht in deze persluchtketel komt gaat deze condenseren.  Het is van groot belang om dit condensaat aftevoeren hiermee voorkomt men roestvorming aan de binnen kant van een persluchtketel.

Veelal wordt er gebruik gemaakt van verticale persluchtketels doordat dezen weinig ruimte in beslag nemen. De inhoud van een persluchtketel bepaald hoe snel de druk in een ketel daalt of stijgt het is de bedoeling dat deze zo constant mogelijk blijft waardoor de compressor welke de perslucht voorziet minder schakelingen maakt en hierdoor efficiënter met energie omgaat.

99. AIRPRESS Persluchtketels.jpg

Afhankelijk van de toepassing zijn er diverse uitvoeringen mogelijk :

• Verticaal gelakt of gegalvaniseerd

• Volumes kunnen variëren van 200l  tot en met 2000l

• overige maten op aanvraag.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss