Sorteer op
 • Tijdelijk Uitverkocht!!

  Eurom Aircooler (luchtkoeler)
  Eurom Aircooler (luchtkoeler)

  EUROM AIRCOOLER VOOR HEERLIJKE VERKOELINGEen Eurom Aircooler zorgt voor verkoeling op de warmere dagen waarop dat nodig is. Deze luchtkoeler vind je in het assortiment van Powerful Products. Hij verdampt water met warmte die aan…

  € 105,00 € 99,00
 • Tijdelijk Uitverkocht!!

  Eurom Coolstar 65 (luchtkoeler)
  Eurom Coolstar 65 (luchtkoeler)

  EUROM COOLSTAR 65 (LUCHTKOELER) Deze Eurom Coolstar 65 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. De Eurom Coolstar 65 verdampt water, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht…

  € 66,00
 • Filter Air Cooler tbv 38.579.3
 • Tijdelijk Uitverkocht!!

  Eurom Coolstar 3.5 (luchtkoeler)
  Eurom Coolstar 3.5 (luchtkoeler)

  EUROM COOLSTAR 3.5 (LUCHTKOELER)Deze Eurom Coolstar 3.5 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. De Eurom Coolstar 3.5 verdampt water, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht…

  € 69,00
 • Tijdelijk Uitverkocht!!

  Eurom Coolstar 6.0 (luchtkoeler)
  Eurom Coolstar 6.0 (luchtkoeler)

  EUROM COOLSTAR 6.0 (LUCHTKOELER)Deze Eurom Coolstar 6.0 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. De Eurom Coolstar 6.0 verdampt water, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht…

  € 112,00
 • Tijdelijk uitverkocht!

  Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler)
  Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler)

  EUROM COOLSTAR 10.0 (LUCHTKOELER)Deze Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. De Eurom Coolstar 10.0 verdampt water, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige…

  € 126,00
 • -8%

  HYUNDAI DELUXE 80W 4-IN-1 AIRCOOLER
  HYUNDAI DELUXE 80W 4-IN-1 AIRCOOLER

  3 in 1 Luchtkoeler
  80W
  3 Snelheden: slaap/normaal/natural

  € 129,99 € 119,00

Luchtkoelers.jpg

Luchtkoelers

Ben je op zoek naar een luchtkoeler zodat het wat aangenamer wordt in je woning, slaapkamer, kantoor etc. zonder dat er een droge lucht ontstaat? Kies dan voor een van onze luchtkoelers. Wij bieden verschillende luchtkoelers aan in onze webwinkel van het merk Eurom. 

Let wel op: een luchtkoeler koelt de temperatuur maximaal enkelen graden. Wil je toch graag een ruimte koelen tot een ingestelde waarde, en is dat meer dan enkele graden lager, dan is een airco systeem effectiever in gebruik. 


Het verschil tussen een luchtkoeler en een airco

De keuze om te kiezen voor een luchtkoeler of een airco systeem hangt af van meerdere factoren, namelijk: 

 • De oppervlakte, van de ruimte die verkoelt moet worden,
 • De temperatuur die je wilt bereiken, 
 • Luchtkwaliteit in huis;
 • Budget. 

Tot tegen stelling van een airco systeem voelt de koude lucht, bij een luchtkoeler aan, als een natuurlijk windje. Dit komt doordat de luchtkoeler water verdampt, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht terug in de ruimte. (te vergelijken met wind dat over water waait). Daarnaast heeft een luchtkoeler een groot voordeel, in tegenstelling tot airco's, een afneembare watertank. Hierdoor heb je geen slang naar buiten nodig om de lucht af te kunnen voeren. Hierdoor zijn luchtkoelers ideaal voor gebruik in slaapkamers, bejaardentehuis, appartementen etc. Daarnaast ontstaat er geen droge lucht bij een luchtkoeler, wat wel het geval is bij een airco systeem. 

Luchtkoelers brengen de temperatuur enkele graden naar beneden, afhankelijk van de lichtvochtigheid buiten. Is de luchtvochtigheid hoog buiten, dan zal de temperatuur niet veel naar beneden zakken met een luchtkoeler. Is de luchtvochtigheid laag, dan kan hij wel meer graden naar beneden zakken. Wat je altijd hebt met een luchtkoeler dat het kouder aanvoelt dan het daadwerkelijk wordt met dit systeem. Dit doordat het gekoeld wordt met water. Je moet altijd wel de ruimte ventileren daar waar een luchtkoeler staat. Bijvoorbeeld door een raam op een keer te zetten. 

Bij een airco systeem wordt de lucht gekoeld door een koelmiddel, compressor of waterpomp. De warme lucht wordt in het apparaat gezogen en wordt vervolgens gekoeld terug geblazen. Dit is een droge lucht. Bij een airco systeem moeten altijd alle ramen en deuren gesloten zijn voor een goede werking. Het is namelijk een gesloten systeem. Hierdoor komt er geen verse lucht naar binnen. Een groot voordeel van een airco is dat hij altijd kan koelen naar de ingestelde temperatuur en niet afhankelijk is van de luchtvochtigheid buiten etc. Groot nadeel is dat ze duurder in aanschaf zijn en zorgen voor een droge lucht. 


Voordelen van een luchtkoeler

 • Budget vriendelijk,
 • Makkelijk inzetbaar in alle ruimtes waar geventileerd kan worden. 
 • Laag in geluidsniveau bij gebruik, 
 • Er wordt altijd verse lucht aangevoerd in de ruimte, 
 • Makkelijk verplaatsbaar en super licht, 
 • Laag stroomverbruik;
 • Zorgt niet voor een droge lucht!

Mooie Luchtkoelers in ons assortiment

 • Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler): Deze Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. Hij ideaal voor gebruik in slaapkamers, bejaardentehuis, appartementen etc. Deze Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler)beschikt over een handige timer functie. Zo kun je eenvoudig de luchtkoeler instellen dat hij, voordat je thuis komt, als bezig gaat met de lucht te koelen. Ook beschikt hij over een handige slaapfunctie en een afstandsbediening!  Daarnaast beschikt deze Eurom Coolstar 10.0 (luchtkoeler) over een vermogenselectie van 3 standen. Tot slot beschikt hij over een watercapaciteit van 10 liter en een vermogen van 80W. 
 • Eurom Coolstar 65 (luchtkoeler): Deze Eurom Coolstar 65 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. Hij ideaal voor gebruik in slaapkamers, caravan, appartementen etc. Deze Eurom luchtkoeler beschikt over de volgende functies: koelen, ventileren en Luchtbevochtigen.  heeft een paar bijzonderheden. Hij heeft een waterreservoir van 3,5 liter. De Coolstar heeft 3 instelbare vermogen standen.


5 VOORDELEN VAN EEN AIRCOOLER - DAAROM KIES JIJ VOOR EEN AIRCOOLER

Kenmerken aircooler

Ben je in een warme zomer toe aan verkoeling, maar wil je liever geen echte airconditioning aanschaffen? Dan is een aircooler een heel goede optie! Een aircooler is zeker niet minder populair dan een airco tijdens de hete zomerdagen. In deze blog leggen wij je graag de vijf voordelen uit van een aircooler. Een aircooler wordt ook wel luchtkoeler genoemd. Deze termen worden daarom door elkaar gebruikt.

WAT IS EEN AIRCOOLER?

Een aircooler of luchtkoeler is als het ware een ‘ventilator plus’.

Een aircooler verschilt op verschillende punten met een airco. Een airco verplaatst de warmte naar buiten door middel van een afvoerslang of buitenunit. Een aircooler werkt anders: Zo verplaatst een aircooler warme lucht langs een koelelement voordat de lucht in de ruimte wordt geblazen. De cooler maakt geen gebruik van koelmiddelen, maar juist van (koud) water. Daarom is de aircooler minder krachtig dan een airconditioning. Het water wordt verdampt met de warmte die aan de te koelen lucht onttrokken wordt. De lucht die de aircooler vervolgens uitblaast, is hierdoor erg verfrissend. Een belangrijk kenmerk van de aircooler is dat deze de ruimte niet koelt, maar een koele luchtstroom afgeeft. Vandaar dat de aircooler kan worden gezien als een 'ventilator plus'.

VOORDEEL 1: EEN AIRCOOLER HEEFT GEEN AFVOERSLANG

Een groot voordeel van de aircooler is dat deze geen gebruik maakt van een afvoerslang om warmte af te voeren. Dat betekent dat je de aircooler overal kunt plaatsen zonder rekening te houden met een afvoerslang die uit het raam moet. Zo komt er dus ook geen ongewenste warme lucht naar binnen! Een ander voordeel is dat je de aircooler ook in slecht geïsoleerde situaties kunt gebruiken en heel lokaal kunt plaatsen. Zo kun je optimaal genieten van een koele luchtstroom.

Aircooler zonder afvoerslang

VOORDEEL 2: ENORM MOBIEL EN HANDZAAM
De aircooler is enorm mobiel en handzaam. Deze koeler is licht van gewicht, waardoor je hem eenvoudig van kamer naar kamer kunt verplaatsen. Zo plaats je hem overdag in de woonkamer en plaats je hem tijdens hoge temperaturen weer op je slaapkamer voor een goede nachtrust.

VOORDEEL 3: EEN AIRCOOLER IS GOEDKOPER DAN EEN AIRCO
Een aircooler is in vergelijking met een airconditioning veel goedkoper. Wil je in de zomer genieten van een frisse lucht in je woon- of slaapkamer, maar kies je liever niet voor een permanente of dure oplossing? Dan is een aircooler de ideale oplossing. Bij een goedkopere airconditioning heb je namelijk het risico dat deze niet optimaal werkt en ook beschikken deze airco’s vaak over een slecht energielabel. Reden genoeg om een aircooler aan te schaffen.

VOORDEEL 4: MINDER STOFDEELTJES EN FRISSERE LUCHT
Enkele luchtkoelers bevatten ook een ionisator. Deze zuivert de lucht, waardoor schimmels, pollen en stof bestreden worden. De ionisator zorgt voor een gezonde en frisse lucht die je naar wens in of uit kunt schakelen.

VOORDEEL 5: EEN AIRCOOLER IS ENERGIEZUINIG EN STIL
Omdat de aircooler lucht koelt door koud water te verdampen, heeft de luchtkoeler een laag energieverbruik. Gemiddeld maar een tiende deel van een gewone airconditioning. Erg kostenbesparend dus! Daarnaast is een aircooler doorgaans veel stiller dan een mobiele airco.

EEN EXTRA TIP ALS JIJ VAAK VERKOUDEN BENT
Ben je erg gevoelig voor droge lucht en ervaar je hierdoor vaak verkoudheidsklachten? Dan is een aircooler de uitkomst. Deze heeft een minder droge lucht dan een airco en behoudt de lucht fris en koel.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss