Sorteer op

GASBRANDERS

Onkruid wordt steeds vaker bestreden met de hulp van een gasbrander. Voor het milieu is dit minder belastend dan bestrijding met chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Gasbranders verwijderen onkruid op verharde ondergronden via hete lucht en vlammen. Onkruid gasbranders zijn eenvoudig en heel doeltreffend in gebruik. Je moet bij gebruik de plant echter niet verbranden, maar laten schrikken. Herhaal dit enkele malen en de ongewenste plant zal de aanzet tot groeien staken.

WAAROM GASBRANDERS?

In ons assortiment vind je gasbranders en onkruidbranders in diverse formaten. Hele grote, met brede of zelfs dubbele kop, voor de grotere oppervlakken. Maar ook kleine branders, geschikt voor de kleine terrassen of enkel je balkon. Wat je ook onkruidvrij wilt maken: bij ons vind je de juiste oplossing!

HOE WERKT EEN ONKRUIDBRANDER?

Met behulp van een onkruidbrander verwijder je ongewenste onkruidgroei op kleine oppervlakken, zoals terrassen, paden en opritten. Dit gaat zeer snel en met een onkruidbrander ook zeer comfortabel. Je stelt het onkruid tijdens het wegbranden bloot aan een dermate hoge temperatuur dat de wandcellen openbarsten en er vochtuitreding plaats vindt. Het onkruid verwelkt, wordt bruin en sterft af.

Deze behandeling moet je na enkele weken herhalen. Het onderliggende wortelstelsel raakt uitgeput, waardoor het onkruid in zijn geheel zal verwijnen. Je hoeft het onkruid niet zwart te branden, verhitten tot het vocht uitreedt is voldoende. Of je voldoende verhit hebt kun je eenvoudig testen: druk een behandeld blad in (tussen duim en wijsvinger), als het bladoppervlak vochtig wordt en donker verkleurd is de verhitting voldoende geweest.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss