Sorteer op

Benzinemaaier

Een benzinemaaier is een grasmaaier die een sterkere motor heeft dan een elektrische grasmaaier, waardoor het maaien van het gras een stuk sneller verloopt. Om die reden worden benzine grasmaaiers ook wel motormaaiers genoemd. Met gebruik van deze maaier maai je veel gemakkelijker een groter gazon en hoger gras. Wel zo efficiënt. Vergelijk de maaiers uit ons assortiment en maak een keuze.

Benzinemaaier of wel benzine grasmaaier

Een benzine maaier wordt ook wel een benzine grasmaaier genoemd. Dit is een grasmaaier die het door de krachtige motor heel makkelijk maakt om grote oppervlaktes gras te maaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinen met een oppervlakte tussen de 200 en 2000 vierkanter meter. Bovendien beschikken de meeste benzine grasmaaiers over een grote opvangbak waarmee je zonder deze te legen het hele gazon maait.

Verschil tussen een benzinemaaier en elektrische maaier

Maar wat zijn de voordelen van een benzine maaier ten opzichte van een elektrische maaier? Ten opzichte van een elektrische gazonmaaier zitten er diverse voordelen aan een benzinemaaier. Een groot voordeel is dat de grasmaaiers op benzine vaak een krachtigere motor hebben, zodat je grotere tuinen makkelijker kunt maaien. Daarnaast heeft een grasmaaier op benzine geen stroomkabel nodig. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over een stroompunt in de buurt. Nadeel is wel dat een benzine maaier meer geluid maakt dan een elektrische grasmaaier, meer onderhoud vraagt en door de uitlaatgassen minder vriendelijk is voor het milieu.

Ruim aanbod aan benzinemaaiers

Wij bieden diverse gazonmaaiers op benzine aan. Je kunt kiezen voor een eenvoudige benzine maaier die zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm is, maar je kunt ook kiezen voor een verticuteermachine. Deze brengt de meest vermoeide gazons weer tot leven door middel van gazonbeluchting. Deze machine is ook te gebruiken voor het verwijderen van plantenresten, mos en onkruid dat tussen het gras is gegroeid.

Met de eenvoudige grasmaaiers kun je gewoon het gazon maaien, zodat je weer een mooi strak gazon krijgt. Sommige machines moet je zelf duwen, maar in ons assortiment vind je ook een zelfrijdende benzinemaaier.

Wat is de beste grasmaaier op benzine?

Wat de beste grasmaaier op benzine is, is geheel afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Daarom kunnen we geen specifieke maaier aanraden. Meerdere factoren spelen een rol, waaronder de oppervlakte van het gazon, het vermogen van de maaier, en extra functies zoals een zelfrijdfunctie of een mulchingfunctie. Een grasmaaier met deze functie zorgt ervoor dat gras langer in het maaidek zweeft. Dit zorgt ervoor dat het gras heel fijn gesnipperd wordt. Vervolgens wordt het gras terug geblazen op het gazon.

Heb je een groot gazon? Dan is een grasmaaier op benzine met een zo groot mogelijke cilinderinhoud voor jou de beste keuze. Een motor met meer cilinderinhoud kan immers langdurig maaien. De belangrijkste overweging die je moet maken is de maaibreedte. Hoe breder het maaimes, hoe sneller de benzinemaaier werkt. Zo raden we bij een gazon met een oppervlakte van minimaal 1500m2 een benzine maaier met een maaibreedte van minimaal 55cm aan. Misschien vind je het in dat geval ook wel fijn als de maaier over een zelfrijdfunctie beschikt. Neem voor advies bij het maken van de juiste keuze gerust contact met ons op.

Bekijk de benzine gazonmaaiers en plaats een bestelling

Wil je een van onze benzine maaiers aanschaffen? Bekijk de grasmaaiers uit ons assortiment en plaats dan direct een bestelling via onze website. Indien de grasmaaier op voorraad is, heb je deze in Nederland al binnen 1 tot 3 werkdagen in huis. Het is echter ook mogelijk om het product af te halen in het magazijn. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via de contactpagina. Onze klantenservice staat je graag te woord.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss