Sorteer op

PTO / Trekker Aggregaten

Trekker aggregaten zijn een goede betrouwbare oplossing en weinig onderhoud nodig. Wij bieden een uitgebreid programma aan van PTO / Trekker aggregaten. Deze PTO/Trekker aggregaten zijn de perfecte oplossing als (mobiele) noodstroom voorziening voor de landbouw en of agrarische sector, zoals land- en tuinbouw, bosbouw, loonbedrijven, maar ook zeker ideaal voor veehouders /  boeren die zeker niet zonder stroom kunnen. Deze zogenoemde trekker aggregaten kunnen direct op de aftakas van de trekker aangesloten worden.

 

Er zijn trekker aggregaten zonder AVR (automatic voltage regulation) en met AVR.

Wij raden aan om goed te kijken naar uw installatie en juist naar de aan te sluiten apparatuur. Als er alleen elektromotoren, verlichting e.d. wordt aangesloten dan kan men, met een zonder, AVR aggregaat volstaan. Is er elektronica, computers, ventilatieregelaars e.d. aanwezig? Dan is het zeer verstandig om een elektronisch geregelde aggregaat te nemen met A.V.R. (Automatische Voltage Regeling ). A.V.R. zorgt voor een constante spanning van 400 volt, uiteraard blijft het juiste toerental belangrijk om een goede frequentie te krijgen. Het ideaalst is een tractor met cruise controle.

De tractor set bestaat uit een generator met een tandwielkast, die gemonteerd zijn op een solide slede. Deze kan eenvoudig worden opgenomen in de driepuntsophanging van de tractor. Tevens hebben alle Eurom trekker aggregaten een opgebouwd meterpaneel.

3000rpm of / versus 1500 rpm ??

Als u veel gebruik gaat maken van uw PTO / trekker aggregaat neem dan een 1500 toeren set. (1500 omw/min voor minder geluid en onderhoud en een lange levensduur) De 3000 toeren zijn ontworpen voor een beperkt aantal draai uren, en overigens meestal ook niet bestand tegen langdurig gebruik op vollast. Belast een kleine 3000 toeren generator nooit langdurig met meer dan 80 % van de nominale vermogen! Deze PTO/Trekker aggregaten zijn de perfecte oplossing als (mobiele)noodstroom voorziening voor de landbouw en of agrarische sector, zoals land- en tuinbouw, bosbouw, loonbedrijven, maar ook zeker ideaal voor veehouders/ boeren die zeker niet zonder stroom kunnen.

Aantal PK’S

Om tot een stabiele stroomvoerziening te komen is het verstandig om voldoende tractor vermogen, pk's, te hebben. Het opgegeven pk's is een minimum aantal pk's (advies) dat de tractor moet hebben om hieraan te kunnen voldoen.

Aanbod van Powerfulproducts

Bij www.powerfulproducts.nl vind je een divers aanbod van Eurom trekker aggregaten. met of zonder elektronische regeling. Met Deze Eurom trekker aggregaten is een storing in de stroomleverantie goed op te vangen. We hebben een ruime voorraad en kunnen daardoor snel leveren. Wikkelbedrijf Keizer B.V. heeft ook een eigen service afdeling gespecialiseerd in benzine aggregaten. Wikkelbedrijf Keizer B.V. is al sinds 1959 actief in elektromotoren, generatoren, aggregaten en onderscheid zich hierin als technisch servicebedrijf.

 

Let op! Bij Piekstroomcoeffiecient 

Let op de piekstroomcoeffiecient: de meeste elektrische apparatuur vraagt bij opstarten even wat meer vermogen van de stroombron (lichtnet of aggregaat) dan tijdens het gebruik: de piekstroom afname. Voor het lichtnet vormt dat doorgaans geen probleem; bij een aggregaat bestaat het risico dat daarmee het continu-vermogen en evt. ook het maximale vermogen van het aggregaat wordt overschreden. Dat laatste zal tot problemen leiden: de aggregaat is 'te licht' om het apparaat te starten hoewel dat, eenmaal in werking, goed zou kunnen bedienen.   


Onze trekkeraggregaten bieden wij aan van het merk Eurom. Dit is een Nederlands merk die staat voor goede kwaliteit.  In geval van peikstroomcoeffiecient geeft Eurom de volgende piekstrooomcoëfficient voor enkele veel gebruikte apparaten aan:

  • Verlichting, radio, tv, koffieautomaat, magnetron, tl, halogeen: 1,
  • Stofzuiger, mixer, boormachine, slijper, cirkelzaag: 1,25 - 2.
  • Grasmaaier, kettingzaag, hakselaar: 2-3,
  • Compressor, hogedrukreiniger, betonmolen, waterpomp: 3-4,
  • Airco, koelkast, diepvries, wasmachine: 3,5 - 5 ;
  • Lasapparatuur: 5-10. 
© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss