Navigatie
Sorteer op
 • -11%

  Eurom Flow 250 dompelpomp
  Eurom Flow 250 dompelpomp
  € 47,50 € 42,50
 • -10%

  Eurom Flow 400 vuilwater dompelpomp
  Eurom Flow 400 vuilwater dompelpomp
  € 52,50 € 47,50
 • -8%

  Eurom Flow pro 350 MOP dompelpomp
  Eurom Flow pro 350 MOP dompelpomp
  € 59,99 € 55,00
 • -18%

  Eurom SP400i dompelpomp
  Eurom SP400i dompelpomp
  € 79,00 € 65,00
 • -15%

  Eurom SPV550 semi PI dompelpomp
  Eurom SPV550 semi PI dompelpomp
  € 79,00 € 67,00
 • -21%

  Eurom SPV750i dompelpomp
  Eurom SPV750i dompelpomp
  € 87,00 € 69,00
 • Ingebouwde Vlotter

  Eurom dompelpomp Flow pro 550 CW (schoonwater)
  Eurom dompelpomp Flow pro 550 CW (schoonwater)
  € 89,00 € 73,99
 • Ingebouwde Vlotter

  Eurom Flow Pro 550 DW vuilwater dompelpomp
  Eurom Flow Pro 550 DW vuilwater dompelpomp
  € 99,99 € 94,00
 • -4%

  Eurom SPV900i dompelpomp
  Eurom SPV900i dompelpomp
  € 99,00 € 95,00
 • -9%

  Eurom SPV1100i dompelpomp
  Eurom SPV1100i dompelpomp
  € 109,99 € 99,99
 • Eurom SPV550i PROF vuilwater dompelpomp
  Eurom SPV550i PROF vuilwater dompelpomp
  € 199,00
 • Zeer hoge capaciteit

  Eurom SPV750i PROF vuilwater dompelpomp
  Eurom SPV750i PROF vuilwater dompelpomp
  € 279,00 € 249,00
 • Zeer hoge capaciteit

  Eurom SPV750iS PROF vuilwater dompelpomp
  Eurom SPV750iS PROF vuilwater dompelpomp
  € 279,00 € 249,00
 • -18%

  City Cobra 90M vuilwater dompelpomp
  City Cobra 90M vuilwater dompelpomp
  € 375,00 € 309,00
 • -12%

  City Ranger 8/35M SS vuilwater dompelpomp
  City Ranger 8/35M SS vuilwater dompelpomp
  € 370,00 € 326,45
 • -17%

  City Ranger 10/50M vuilwater dompelpomp
  City Ranger 10/50M vuilwater dompelpomp
  € 453,75 € 375,00
 • -10%

  City Ranger 10/35M SS vuilwater dompelpomp
  City Ranger 10/35M SS vuilwater dompelpomp
  € 438,00 € 395,00
 • -17%

  City Titan 15/50M vuilwater dompelpomp (Bouwpomp)
  City Titan 15/50M vuilwater dompelpomp (Bouwpomp)
  € 1.090,00 € 900,00
Sorteer op

eurom dompelpompen SPVi.jpg

Een dompelpomp bestel je eenvoudig online bij Powerfulproducts.nl

Dompelpompen of klokpompen worden voornamelijk gebruikt bij het verpompen van vloeibaar medium's als bijvoorbeeld; afvalwater bij wateroverlast, voor het verplaatsen van vloeistoffen, het leegpompen van waterreservoirs, het oppompen van water uit bronnen en kokers, het leegpompen van boten en jachten maar ook voor het beperkte tijd laten circuleren van water etc. Naast schoonwater dompelpompen modellen zijn er ook vuilwaterpompen. (vloeistoffen als; zeepwater, lichtvervuild water als slootwater en water uit het zwembad) Deze zijn leverbaar met een externe vlotter of een interne vlotter. Bij een internevlotter kan de pomp handmatig in- en uitgeschakeld worden.  Een dompelpomp / klokpomp wordt geheel ondergedompeld in het vloeibaar medium en zijn volledig waterdicht en mogen tot een diepte van max. 5 of 7 meter in vloeistof worden gedompeld (zie techn. gegevens). 

Denk er wel om, bij aanschaf van een dompelpomp, dat de dompelpompen niet geschikt zijn voor continu gebruik. Door deze vorm van gebruik zal de levensduur ook aanzienlijk worden verkort. De dompelpompen van het merk Citypumps zijn voor regelmatig gebruik en voor vuilwater geschikt, met uitzondering op de dompelpomp  Citypomp Titan. Deze is voor intensief gebruik geschikt.

De volgende type dompelpompen zijn geschikt voor de volgende vloeistoffen: 

 • Type SPi: schoon water en zeepwater;
 • Type SPV en SPVi: schoon en lichtvervuild water en zeepwater Bijtende, licht-ontvlambare of explosieve vloeistoffen (zoals benzine, diesel, petroleum, thinner enz.), vetten, olie, zout- of vervuild water uit toiletten enz. mogen niet worden verpompt! De temperatuur van de verpompte vloeistof dient de 35°C niet te overschrijden.

Wij verkopen een groot programma met keuze uit talloze moddelen met verschillende specificaties. En natuurlijk helpen wij u graag bij het uitzoeken van de juiste dompelpomp in onze webshop. Neem gerust contact op bij eventuele vragen. Daarnaast kunt u hieronder nog meer aanvullende informatie lezen die u kan helpen bij het maken van een goede keuze. 

Slang maatvoeringen

Om een domelpomp compleet te maken, heeft u ook een afvoerslang nodig. Om de juiste dompelpompslang aan te kunnen schaffen, moet u als eerst bepalen welke maat afvoerslang u nodig heeft. De maatvoering van dompelpompslangen worden over het algemeen weergegeven in Duimse maten, waarbij de binnendiameter van de dompelpompslang staat aangegeven bij de dompelpomp specificaties. Heeft u een bestaande dompelpomp die u graag wilt voorzien van een nieuwe slang, houd er dan bij het opmeten rekening mee dat u de binnendiameter opmeet. Als u een nieuwe dompelpomp aan gaat schaffen, bekijk dan de specificaties van de dompelpomp die u wilt gaan aanschaffen. Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op. 

In onderstaande tabel staan de meest voorkomende duimse maten;

Duim Millimeter
1/8" 3,18
1/4" 6,35
3/8" 9,53
1/2" 12,7
3/4" 19,05
1" 24,4
1 1/4" 31,75
1 1/2" 38,1
2" 50,8
2 1/2" 63,5
3" 76,2
4'' 101,6

Slangaansluiting

Om een dompelpompslang aan te kunnen sluiten heeft u een slangklem nodig. Die zorgt ervoor dat de dompelpompslang niet los kan schieten van de dompelpomp. Om de dompelpompslang aan te kunne sluiten op de dompelomp moet u de volgende stappen doorlopen: 

 • Schroef de bijgeleverde gebogen fitting op de pomp,
 • Sluit nu de slangaansluiting aan, op de fitting;
 • Bevestig tot slot de slangklem op het passende deel van de aansluiting om de slang vast te zetten.

De slangaansluiting heeft een verloop van bijvoorbeeld 32mm naar 25mm. Wanneer u uitsluitend een 32mm slang gebruikt, kunt u het resterende smallere stuk van de fitting met een scherp mes of zaagje verwijderen. Bevestig tenslotte de slang met een slangklem op het passende deel van de aansluiting. De beste resultaten qua pompopbrengst bereikt u met een zo'n dik mogelijke slang. De SPV750i(s) slang is tevens voorzien van een 2” binnendraad. De SPV750i(s) heeft daarbij als extra een 2”(50mm) tule.  

Bevestiging vlotterschakelaar (indien aanwezig)

Is de dompelpomp voorzien van een instelbare vlotterschakelaar? Dan kunt u de vlotterkabel, door middel van de bevestiging op de handgreep, aanpassen. Je kunt de punten, waarop de pomp in- en uitschakelt, aanpassen door ze in te korten of te laten vieren. Voordat de dompelpomp in gebruik wordt genomen, dient het volgende nog gecontroleerd te worden; 

 • De vlotterschakelaar dient zodanig te zijn ingesteld dat de vlotter, de punten waarop hij in- en uitschakelt, gemakkelijk en zonder kracht uit te oefenen kan bereiken. Om dit te controleren plaatst u de pomp in een met water gevuld vat. Til de vlotterschakelaar voorzichtig handmatig op en laat hem zakken. U voelt nu wanneer de pomp in- en uitschakelt, en kunt u die punten evt. wat bijstellen door de vlotterkabel middels de klem wat in te korten of te laten vieren,
 • Maak de afstand tussen de vlotter en de kabelklem op de handgreep niet te kort; de vlotterschakelaar heeft enige ruimte nodig om soepel te kunnen werken;
 • Wanneer u de vlotterschakelaar instelt, zorg er dan voor dat deze de bodem niet raakt voordat de pomp uitschakelt is. Voorkom ook dat de vlotter ergens kan blijven ‘hangen’. Als de vlotter niet het sein ‘UIT’ kan geven zal de pomp doorpompen en uiteindelijk drooglopen en/of verbranden.

Plaatsen en verplaatsen

Voordat u, uw dompelpomp gaat gebruiken, zijn er een aantal punten waar goed opgelet moet worden tijdens het plaatsen en verplaatsen van de dompelpomp: 

 • Zet de pomp stabiel wordt neer, zeker wanneer u hem automatisch laat werken,
 • Let er, zeker bij automatische werking, op dat de vlotter vrij kan bewegen,
 • Zorg ervoor dat de aanzuigopeningen niet worden geblokkeerd (ook niet gedeeltelijk). Plaats de pomp, als hij op een zachte (bijv. zanderige) bodem staat, bijv. op een tegel;
 • Gebruik de elektrokabel en-of vlotterschakelaar niet om de pomp aan op te tillen of aan op te hangen. Als u de pomp wilt neerlaten in bijvoorbeeld een bron of schacht, gebruik dan een touw dat u aan de handgreep bevestigt.   

De volgende dompelpompen: SPV550 semi PI, SPV750i , SPV900i –,SPV1100i zijn uitgevoerd met een automatische ontluchting. Hierdoor ontsnapt er lucht, wanneer hij onder water wordt gedompeld. De luchtbelletjes die daarop verschijnen wijzen dus niet op een defect maar zijn normaal. 

Plaatsing dompelpomp.jpg

Werking

Controleer, altijd, voor gebruik of de waarden van het stopcontact, waar u de dompelpomp op aan wilt sluiten, corresponderen met die op het typeplaatje op de pomp overeenkomen. Dit is 230V-50Hz. Ook is het belangrijk dat u een stopcontact gebruikt die geaard is. (max. 30mAmp). Ook is het aangeraden dat er geen personen, in de leeg te pompen ruimte, bevinden. De werking van de dompelpomp kan verschillen in een automatische- of handmatige werking. Hieronder staan de verschilende werkingen uitgelegd. 

Automatische werking

Nadat de stekker in het stopcontact is gestoken schakelt de pomp automatisch in, wanneer het water boven het ingestelde minimumniveau komt en schakelt hij uit wanneer het ingestelde minimumniveau is bereikt.  Op deze wijze kan de pomp continu ingeschakeld staan en zal hij het waterniveau op peil houden. Daarbij is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt, dat deze dompelpompen niet ontworpen zijn om continu te werken. De pomp moet regelmatig af kunnen slaan. Ondanks het feit dat deze pomp automatisch werkt, is er toch regelmatig toezicht vereist om vast te stellen dat er geen problemen voordoen bij de werking van de dompelpomp. Ook moet er regelmatig bekeken worden als er geen beschadigingen aan het apparaat zijn opgetreden. 

Bij de automatische werking van de dompelpomp, zal de pomp gaan afslaan wanneer er nog relatief veel water in bijvoorbeeld de kelder/boot/vijveretc. is. Dit omdat de automatische vlotterschakelaar ruimte/water nodig heeft om in te schakelen. Wanneer het laatste water verpompt moet worden, zou der overschakeld moeten worden naar de handmatige werking van de dompelpomp. Door de pomp op het laagste punt (of in een uitholling) te plaatsen bereikt u minimaal restwater. Pas wel op voor het drooglopen, dit is niet goed voor het apparaat. 

Handmatige werking

Bij de handmatige werking zal de pomp beginnen te werken wanneer de stekker in het stopcontact gestoken wordt en er handmatig gezorgd wordt, dat de vlotterschakelaar op de stand “in werking” staat. Dit doet u door de vlotterschakelaar rechtop te houden (vlotterkabel aan de onderzijde). Als  de vlotter zo vast of vastgehouden word zal de pomp blijven draaien. Het is belangrijk dat de dompelpomp direct uitgezet wordt zodra er geen vloeistof meer is om te worden verpompt. De verpompte vloeistof zorgt er namelijk voor dat de moter, die zonder koeling oververhit kan raken, stuk kan gaan lopen. Houdt de pomp bij handmatig gebruik voortdurend in de gaten. Te vaak drooglopen leidt tot verhoogde slijtage waardoor de dompelpomp sneller kapot zal gaan. Wanneer de pomp toch heel even droog heeft gelopen, ontlucht hij niet automatisch. Schakel de pomp dan uit en haal de stekker uit het stopcontact.  Beweeg de pomp wat heen en weer zodat de lucht kan ontsnappen. Hierna kunt u de pomp weer gewoon gaan gebruiken. Handmatige werking van de dompelpomp wordt uitsluitend geadviseerd voor kortdurende werkzaamheden waarbij de pomp voortdurend in de gaten gehouden wordt. 

Overhittingbeveiliging

De Eurom dompelpompen zijn voorzien van een oververhittingbeveiliging. Mocht de motor van de dompelpomp te warm worden, dat schakelt de pomp zich automatisch uit. Wanneer de moter voldoende is afgekoeld zal de pomp automatisch weer gaan aanslaan. Oververhitting heeft bijna altijd een oorzaak. Zo kan de waaier zijn vastgelopen, er kan een lager versleten zijn etc. Wanneer de oorzaak niet wordt verholpen zal de oververhitting opnieuw optreden en wanneer dit proces te vaak herhaalt, veroorzaakt dat schade de dompelpomp. Probeer, bij oververhitting, vast te stellen wat er mis is en los dit probleem op. Indien de pomp hiervoor geopend moet worden, moet dit worden uitgevoerd door een erkend vakman of richt u zich tot uw leverancier. 

Onderhoud  

Voordat er controle- of schoonmaakwerkzaamheden aan de dompelpomp uitgevoert worden, dient het appraat uitgeschakeld zijn en de stekker uit het stopcontact genomen te worden. De dompelpomp zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Het enige wat er uitevoerd dient te worden is: 

 • Voer regelmatig een visuele inspectie uit. Is de pomp niet beschadigd? De elektrokabel, de stekker en de vlotterschakelaar met z’n kabel ook niet? Indien er wel beschadigingen geconstateert wordt dient u zich tot uw leverancier of een erkend vakman te wenden. Probeer nooit zelf reparaties uit te voeren en haal zelf de pomp niet open,
 • Controleer regelmatig de werking van de vlotterschakelaar, zeker wanneer de pomp voor automatische werking wordt geïnstalleerd,
 • Verwijder regelmatig de aanslag op de vlotter met schoon water,
 • Controleer regelmatig of er geen vuil (vezels, resten) rond de schoep heeft opgehoopt. Is dat wel het geval, verwijder dat dan. Lukt het niet, wend u dan tot uw leverancier of een erkend vakman en laat deze de pomp openen en het vuil verwijderen,
 • Als de pomp regelmatig op verschillende plaatsen gebruikt wordt, dient hij na elk gebruik met schoon water te worden door- en afgespoeld,
 • Houd de bodem van de put (of de tegel waar de pomp op rust) vrij van modder en of neerslag;
 • Zorg ervoor dat de pomp niet bevriest. Laat hem tegen de winter volledig leeglopen en sla hem vorstvrij op.
   

Heeft u na het lezen, nog meer vragen over het aanschaffen en-of gebruik van een dompelpomp? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

© 2012 - 2019 powerfulproducts.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.