Hulp bij het kiezen van de juiste kachel

Hulp bij het kiezen van de juiste kachel

DE JUISTE VERWARMING VOOR EEN WARM EN AANGENAAM THUIS

Een fijn binnenklimaat is essentieel voor een fijn leven. Bij warmte helpt een airco je hierbij. Bij kou of een kil gevoel juist een verwarming. Door de juiste verwarmingsoptie te kiezen voor jouw wensen ben je verzekerd van een aangenaam klimaat. Niet alleen in je woning, maar ook op kantoor, in je garage of in een caravan. Zo blijft het overal waar jij bent aangenaam vertoeven, ook tijdens koude dagen!

Let op: ben je van plan om een kachel, sfeerhaard of ander product dat je wilt laten installeren bij ons te bestellen? Wij raden je aan om pas een installateur in te schakelen zodra je het product hebt ontvangen. Zo loop je niet het risico dat je straks kosten maakt voor een afspraak met de installateur die niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat het artikel onverhoopt te laat wordt geleverd (onze levertijden zijn altijd onder voorbehoud) of omdat er iets is misgegaan met je bestelling.

Een heerlijk warm huis is natuurlijk erg fijn. Soms heb je  (meer) warmte nodig in een ruimte zoals in je garage, schuur, kantoor of caravan etc. Dan is een losse kachel ideaal. Alleen daarin zijn zoveel verschillende soorten, maten etc, dat het lastig is om tot een juiste keuze te komen. Bij powerfulproducts geen enkel probleem. Graag leggen wij op deze pagina uit, wat de verschillende mogelijkheden zijn binnen ons assortiment. Als het nou gaat om het kiezen van de juiste capaciteit of soort kachel die je nodig hebt in je situatie. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie! 

In ons assortiment vind je de volgende soorten kachels:

Voor elke ruimte hebben wij een passende verwarmingsoplossing. Zo weet je zeker dat je nooit in de kou hoeft te zitten! Of je nu zoekt naar verwarming voor je woonkamer, studeerkamer of garage, bij Powerfulproduct vind je de juiste oplossing. Al onze kachels zijn van het merk Eurom, die garant staat voor de hoogste kwaliteit.  Wist je dat er ook airco's zijn die kunnen verwarmen? Daarmee zit je in de zomer en winter goed! Onze uitgebreide assortiment airco's vind je op onze site onder klimaatbeheersing. 

 

Hoeveel capaciteit heb ik nodig?

Hoeveel verwarmingsvermogen er nodig is om een ruimte te verwarmen is van diverse factoren afhankelijk, namelijk: 

 • De afmetingen van de ruimte;
 • De isolatie en gewenste temperatuur in de ruimte.

In onderstaand schema kunt je eenvoudig en snel aflezen hoeveel capaciteit er nodig is om in verschillende ruimtes de temperatuur 15 °C te kunnen verhogen. Voor meer of minder opwarming kun je het opgegeven Wage / wattage in verhouding verhogen of verlagen. 

Schermafbeelding 2018-06-27 verwarmingscapaciteit.jpg

Welk vermogen (wage/wattage) heb ik nodig?

Bij elke verwarming in onze webshop staat vermeld wat de verwarmingsvolume / kamer inhoud is van de kachel die je op dat moment aan het bekijken bent. Hierbij staat ook het vermogen / wattage gemeld van de kachel. Beide zijn erg belangrijk bij het bepalen van de juiste kachel. Hieronder een overzicht om eenvoudig en snel de juiste wattage te kunnen kiezen. Hierbij kun je kijken naar de kamer inhoud qua m3 , daarachter staat vermeld wat voor een wattage je nodig hebt om die ruimte heerlijk te kunnen verwarmen. 

 1. kamerinhoud 10 - 25 m3 min. 600 W,
 2. kamerinhoud 25 - 40 m3 min. 1000 W,
 3. kamerinhoud 40 - 60 m3 min. 1500 W,
 4. kamerinhoud 60 - 75 m3 min. 2000 W,
 5. kamerinhoud 75 - 90 m3 min. 2500 W;
 6. kamerinhoud 90 - 115 m3 min. 3000 W.

Welke van de 6 soorten kachels pas het beste in mijn situatie?

Hieronder een overzicht van 6 verschillende soorten kachels die wij aanbieden in onze webwinkel.  Bij elke soort worden de voor- ✔ en nadelen ✖️genoemd. Hiermee kun je eenvoudig en snel bepalen wat voor een soort kachel het beste bij jouw past. 

1. Ventilatorkachels

✔ Snelle opwarming van de ruimte,
✖️ Ruisend geluid ventilator,
✖️ ​Ventilator verplaatst aanwezig stof;
 Ontwikkeld voor : Slaapkamer, Woonkamer, Kantoor,

2. Keramische kachel 

✔ Snelle opwarming van de ruimte, 
✔ (kind)veilig: element wordt niet te heet,
✔ Energiezuiniger dan ventilatorkachel,
✖️ Ruisend geluid ventilator,
✖️ Ventlator verplaatst aanwezig stof;
 Ontwikkeld voor: slaapkamer, woonkamer, kantoor.

3. Convector kachel

✔ Geluidloos,
✔ Zeer efficiënt,
✖️ Minder snelle opwarming van de ruimte;
 Ontwikkeld voor: slaapkamer, woonkamer, kantoor.

4. Radiatorkachel

✔ Geluidloos,
✔ Zeer efficiënt,
✔Er hoeven geen buizen ingewerkt te worden in de vloer of in muren en een schoorsteen of stookruimte is niet nodig,
✖️ Minder snelle opwarming van de ruimte;
 Ontwikkeld voor: slaapkamer, woonkamer, kantoor.

5. Straalkachel + licht 

✔ Geluidloos,
✔ Warmte direct voelbaar,
✔ Geen stofcirculatie,
✔ Geen uitdroging van de lucht,
✖️ Niet alleen warmte, ook licht;
 Ontwikkeld voor: hobbykamer, kantoor, woonkamer, slaapkamer, badkamer (mits druip- en/of spatwaterdicht).

6. Straalkachel - licht 

✔ Geluidloos,
✔ Warmte snel voelbaar,
✔ Geen stofcirculatie ,
✔ Geen uitdroging van de lucht;
 Ontwikkeld voor: woonkamer, kantoor, slaapkamer.

 

Toepassingen van de verschillende kachels!

​Ook kun je de juiste kachel kiezen aan de hand van de juiste toepassing. Waarvoor wil je de kachel gebruiken? Is het voor sfeer, is het spullen / ruimte beschermen tegen de vorst of misschien om langer buiten te kunnen zijn met een lekker hapje en drankje op het terras? Hieronder een aantal toepassingen voor het bepalen voor de juiste kachel:

 • Werkplaatskachel: Dit zijn robuuste kachels, speciaal ontworpen voor hobbyruimtes, werkplaatsen en industrieel gebruik,
   
 • Vorstbeschermer: Een vorstbeschermer is een convectorkachel met een gering vermogen (Watt) om kleine ruimtes vorstvrij te houden. Ideaal voor bijvoorbeeld een kelder of toilet waar geen kachel hangt. Hierdoor blijft de ruimte vochtvrij en kun je schimmel tegen gaan!,
   
 • Sfeerhaard: Een elektrische haard brengt warmte en vooral gezelligheid met zich mee. Onze sfeerhaarden hebben een realistisch effect en lijken hierdoor net op een echte haard zonder het gedoe van houtblokken en rook geuren,
   
 • Badkamerkachel: Een kachel die geschikt is voor gebruik in de badkamer, om lekker warm onder de douche vandaan te kunnen stappen. Dit zijn kachels die druip (IP21) of spatwaterdicht (IP24) zijn;
   
 • Buitenverwarming: Om langer buiten te genieten van een hapje en drankje op je terras is een terrasverwarmer ideaal. 

WIFI VERWARMING

MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP ALLE KACHELS IN HUIS AAN ZETTEN! 

Ga voor een 'Smart Home': dit is de toekomst! In ons assortiment vind je diverse modellen verwarming die op WIFI werken. Zo bedien jij via een speciaal ontwikkelde app alle verwarming in jouw huis met één druk op de knop!

Via de app is het mogelijk meerdere modellen aan elkaar te koppelen en per ruimte in te delen. Zo kun je met behulp van je smartphone bijvoorbeeld alle kachels in de woonkamer aanzetten.

Wil je het nog makkeijker maken? Stel dan een weektimer in. Zo heb je helemaal je helemaal geen omkijken meer naar je verwarming. Mocht je toch een keer eerder thuis komen dan kun je onderweg al de kachels aanzetten. Zo kom je thuis in een lekker warm huis.

WAAROM WIFI VERWARMING?

EEN 'SMART' HOME IS DE TOEKOMST! 

De toekomst wordt steeds innovatiever en wij dus ook! In ons assortiment vind je diverse modellen verwarming die op WIFI werken. Download de App en bedien de verwarming in jouw huis met één druk op de knop! Koppel meerdere modellen aan elkaar en deel de ruimtes in. Zo kun je met behulp van je smartphone bijvoorbeeld alle kachels in de woonkamer aanzetten!

Ook heeft Wifi verwarming de mogelijkheid om een weektimer in te stellen. De verwarming wordt dan automatisch aangezet op de tijden die je in de App hebt aangegeven. 

NOOIT MEER IN DE KOU DANKZIJ DE JUISTE VERWARMING VOOR AL JOUW WENSEN

Verschillende verwarmingsmogelijkheden maken het overal in huis lekker warm en aangenaam. In ons assortiment vind je keramische kachels, olieradiatoren, sfeerhaarden, gaskachel en ventilatorkachels. Sfeerverhogende haarden, een praktische werkplaatskachel: voor elke ruimte hebben wij een passende verwarmingsoplossing. Zo weet je zeker dat je nooit in de kou hoeft te zitten! Of je nu zoekt naar verwarming voor je woonkamer, studeerkamer of garage, bij Powerfulproducts.nl vind je de juiste oplossing. Bij ons vind je merken als Eurom, Hyundai welke garant staan voor de hoogste kwaliteit.

Kortom: Voor elke ruimte een gepaste kachel te koop bij www.powerfulproducts.nl!

Sorteer op
© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss