Sorteer op
 • -17%

  Eurom Flow HG800P hydrofoorpomp
  Eurom Flow HG800P hydrofoorpomp

  Aansluitspanning 230V
  Motorvermogen 800W
  Capaciteit max 53l/m
  Opvoerh. max 40m
  Aanzuigh. max 8m
  Aansluiting 1"
  PVC drukvat 19l
  Gewicht 12kg
  10m H05RN-F kabel

  € 289,00 € 239,00
 • -19%

  Eurom Flow HG1200R hydrofoorpomp
  Eurom Flow HG1200R hydrofoorpomp

  Aansluitspanning 230V
  Motorvermogen 1200W
  Capaciteit max 63l/m
  Opvoerh. max 48m
  Aanzuigh. max 8m
  Aansluiting 1"
  RVS drukvat 24l
  Gewicht 15kg
  10m H05RN-F kabel

  € 395,00 € 319,00
 • Drukschakelaar voor de HG800/1200RVS hydrofoorpompen
  Drukschakelaar voor de HG800/1200RVS hydrofoorpompen

  230 V, max. 16A
  Geschikt voor bijna alle watervoorziening.
  Maximaal toelaatbare werkdruk: 6 bar
  Beschermingsklasse IP44 (spatwaterdicht)
  Aansluiting: 1/4"
  Differential druk regelbaar van 1,5 tot 2,9 bar

  € 25,75

Een hydrofoorpomp bestel je eenvoudig online bij Powerfulproducts.nl

De hydrofoorpompen die wij verkopen zijn van het merk Eurom. Hydrofoorpompen zijn pompen die ideaal zijn voor gebruik om van opgevangen regenwater, water te creeën, die hergebruikt kan gaan worden in en rondom het huis. Zo kan regenwater gebruikt gaan worden voor bijvoorbeeld het toilet. Hiermee bespaar je schoon water gebruik. De Eurom hydrofoorpomp werken geruisloos en zijn ontworpen om één of twee tappunten op geautomatiseerde wijze te voorzien van (schoon) water. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor gebruik voor grotere groeppen grassproeiers. Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld kassen, om de planten te kunnen bewateren. De Eurom hydrofoorpmpen zijn vervaardigd uit eerste klas kwaliteit materialen, onderworpen aan de zwaarste hydraulisch en elektrisch testen en zorgvuldig gecontroleerd. Daarnaast kunt u hieronder nog meer aanvullende informatie lezen die u kan helpen bij het maken van een goede keuze bij het aanschaffen van een mooie hydrofoorpomp. Mocht u nog vragen hebben, of graag geholpen worden bij het maken van de juiste keuze, dan helpen wij u graag verder en neem dan hier contact met ons op. 

Instalatie 

De Eurom hydrofoorpomp dient te worden geïnstalleerd op een overdekte, maar goed geventileerde plaats. Deze plaats moet onder alle omstandigheden droog blijven, zorg zonodig voor waterafvoermogelijkheden. De hydrofoorpomp, waar het drukvat op gemonteerd wordt, mag niet aangesloten zijn op de waterleiding. Dat kan namelijk consequenties hebben voor de waterdruk. Bovendien is de tank van de hydrofoorgroep niet geschikt voor drinkwater. De groep kan verder met elke bron worden verbonden die voldoende wateropbrengst levert. Het is belangrijk om te voldoen aan de instalatie eisen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het product en voorkomt eventuele schade aan het product.

Afvoerbuizen 

De diameter van de buizen die het water afvoeren dient gelijk aan of groter dan de diameter van de pompuitgang te zijn. De buizen/slangen moeten geen druk tegenhouden en dienen op waterdichtheid te worden gecontroleerd.  

Elektrosche aansluiting

Controleer, altijd, voor gebruik of de waarden van het stroomnet, waar u de hydrofoorpomp op aan wilt sluiten, corresponderen met die op het typeplaatje op de pomp overeenkomen. De nominale pompstroom mag de 10A niet overschrijden en het maximale motorvermogen mag niet meer zijn dan 1,8 kW. Zorg er te allen tijde voor dat alle verbindingen en aansluitingen tussen het elektriciteitsnet (of andere spanningsbron) en de hydrofoorgroep correct en onbeschadigd zijn. Dat geldt ook voor de kabels en draden van en in de hydrofoorgroep. De beveiliging van de installatie dient voorzien te zijn van een aardlekschakelaar van 30 mA. De stroomkabel moet voldoen aan de EEC-normen. Het niet in acht nemen van de bovenvermelde voorschriften kan schade aan de pomp en de hele installatie tot gevolg hebben en levert gevaar voor elektrische schokken op!

Controles voor het opstarten  

Voordat de pomp voor de eerste keer opstart wordt zijn er een aantal punten waar goed naar gekeken moet worden, deze zijn:  

 • Voltage en frequentie van de stroombron overeenkomen met de specificaties op het typeplaatje van de hydrofoorgroep,
 • De as van de pomp vlot en vrij draait;
 • Het pomplichaam volledig is gevuld met water; schroef daartoe de desbetreffende voedingsplug (bovenop het pomphuis) open en vul de pomp. LET OP!! De pomp mag nooit drooglopen.

Starten

Open alle doorgangskleppen in de aanzuig- en afvoerleidingen. Schakel de stroom in en de pomp zal automatisch starten. Terwijl u dit doet dient het tappunt open te staan om eventuele lucht in het systeem de gelegenheid te geven te ontsnappen. Sluit hierna de kraan en de groep zal zichzelf uitschakelen wanneer de maximale pompdruk is bereikt. Controleer of de draaiwijze van de motor met de klok mee is; dat kan door het kijkgat aan het achtereind van de motor.

Onderhoud

Voordat er controle- of schoonmaakwerkzaamheden aan de Eurom hydrofoorpomp uitgevoert worden, dient het appraat uitgeschakeld zijn en de stekker uit het stopcontact genomen te worden. De Eurom hydrofoorpompen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Het enige wat er uitgevoerd dient te worden is: 

 • De hydrofoorpomp dient geleegd te worden wanneer de pomp langere tijd niet wordt gebruikt,
 • Als de hydrofoorpomp voor een langere  periode niet gebruikt zal gaan worden, moet de pomp worden schoongemaakt. En opgeborgen op een droge en goed geventileerde plaats;
 • Laat in de koude periodes (zeker wanneer er vorst wordt verwacht) de tuinpomp leeglopen om bevriezen te voorkomen. (vorstschade valt niet onder de garantie) 

 

Heeft u na het lezen, nog meer vragen over het aanschaffen en-of gebruik van een hydrofoorpomp? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Afbeelding: voorbeeld instalatieschema.

Schermafbeelding 2018-01-10 om 13.48.30.png

HYDROFOORPOMP

Met een waterpomp of hydrofoorpomp bedoelen we een installatie die de waterdruk verhoogt. Een hydrofoorpomp bestaat uit een waterpomp en een drukvat en kan gebruikt worden om de waterdruk te verhogen. Op die manier kan bijvoorbeeld de tuin voorzien worden van regenwater. We bieden waterpompen aan van de merken Eurom en Güde, voor deze merken hebben wij ook diverse pomp toebehoren in ons assortiment.

WAAROM HYDROFOORPOMP?

Met een waterpomp of hydrofoorpomp bedoelen we een installatie die de waterdruk verhoogt. Een hydrofoorpomp bestaat uit een waterpomp en een drukvat en kan gebruikt worden om de waterdruk te verhogen. Op die manier kan bijvoorbeeld de tuin voorzien worden van regenwater. We bieden waterpompen aan van de merken Eurom en Hyundai, voor deze merken hebben wij ook diverse pomp toebehoren in ons assortiment.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss