Sorteer op
 • Uit het assortiment

  Eurom Safe-t-Shine 900
  Eurom Safe-t-Shine 900

  Straalkachel
  Vermogen 900W
  Aansluitspanning 230V
  Standen 2
  Element Quartz lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Controle lampje ✖️
  Gewicht 1,1 kg
  Afmetingen 12,5 x 32 x 37 cm

  € 29,00
 • -8%

  Eurom Safe-t-Shine 1200 straalkachel
  Eurom Safe-t-Shine 1200 straalkachel

  Straalkachel
  Vermogen 1200W
  Aansluitspanning 230V
  Standen 3
  Element Quartz lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Zwenkfunctie ✔
  Gewicht 2 kg
  Afmetingen 27 x 39 x 56 cm

  € 39,00 € 36,00
 • Eurom Solus 400 straalkachel
  Eurom Solus 400 straalkachel

  Straalkachel
  Vermogen 400W
  Aansluitspanning 230V
  Element Carbon lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Controle lampje ✖️
  Gewicht 1 kg
  Afmetingen 17 x 17 x 52 cm

  € 56,00
 • Overal werken in warmte

  Eurom Golden Portable IND
  Eurom Golden Portable IND

  EUROM GOLDEN PORTABLE IND STRAALKACHELDeze Eurom Golden Portable IND straalkachel is makkelijk te verplaatsen omdat het een draagbare straalkachel is. De standaard is namelijk en plat in te klappen en hierdoor makkelijk mee te…

  € 119,00 € 99,00
 • BLOG

  Ook thuis comfortabel werken
  Ook thuis comfortabel werken

  Wacht niet langer en maak nu van jouw huis een aangename werkplek!

Straalkachel kopen

Straalkachel aanschaffen, bijvoorbeeld voor gebruik op het terras of in een kleine ruimte? Deze handige, elektrische kachels zijn te gebruiken als bijverwarming en komen met name goed tot hun recht in kleinere ruimtes zonder centrale verwarming. Wij verkopen verschillende soorten elektrische kachels, waaronder met een capaciteit van 400, 900 en 1200 watt. Bekijk ons assortiment aan straalkachels en plaats een bestelling in de webshop. De straalkachel van bijvoorbeeld het merk Eurom wordt binnen 1-3 werkdagen geleverd, of haal de elektrische kachel op in het magazijn.

Wat is en hoe werkt een straalkachel?

Een straalkachel is een kachel die net als infraroodverwarming werkt op basis van stralingswarmte en voor directe verwarming zorgt. Een gloeidraad in de straalkachel zorgt ervoor dat er warmte wordt afgegeven aan de lucht. Achter de gloeidraden in de elektrische verwarming is namelijk een reflector geplaatst die op zijn beurt warmte naar voren straalt. De straalkachel maakt bij het verwarmen van de ruimte gebruik van korte- of middengolf infraroodstraling. Wanneer je gebruik maakt van de korte golf, komt er op een klein oppervlak meer warmte vrij en is de ruimte iets sneller op de gewenste apparatuur dan wanneer je gebruikt maakt infraroodverwarming. De warmtestraling van een straalkachel is vergelijkbaar met de straling van de zon. Dichtbij de kachel is het lekker warm, maar je staat meteen in de kou als je er niet direct voor staat.

Ideaal voor slecht geïsoleerde ruimtes

Om die reden worden straalkachels vaak gebruikt in terrasverwarmers, in slecht geïsoleerde ruimtes of in ruimtes die niet permanent verwarmd hoeven te worden met gebruik van een verwarming, zoals een schuur, hobbykamer, kantoor of badkamer (mits druip - en/of spatwaterdicht. Omdat stralingswarmte een hogere gevoelstemperatuur geeft dan de thermostaat aangeeft, kun je de centrale verwarming gerust een stuk lager zetten. Je bespaart niet alleen op die manier geld, maar ook doordat je met gebruik van de straalkachel alleen de ruimte waarin je bent verwarmd.

De voor- en nadelen van een straalkachel

Straalkachels hebben zo hun voor- en nadelen, wij hebben ze voor je op een rij gezet: 

✔ Geluidloos
✔ Warmte direct voelbaar
✔ Geen stofcirculatie
✔ Geen uitdroging van de lucht
✖️ Niet alleen warmte, ook licht
✖️ Alleen warmte als je voor de kachel staat

Koopgids: hulp bij het kiezen van de juiste kachel 

Welke straalkachel de juiste is, hangt af van de situatie en het verwarmingsvermogen. Doorloop de volgende stappen om de beste straalkachel voor jouw situatie te kiezen:

Stap 1: Hoeveel capaciteit heeft mijn elektrische verwarming nodig?

Hoeveel verwarmingsvermogen jouw toekomstige elektrische kachel nodig heeft om een ruimte te verwarmen is van diverse factoren afhankelijk. Onderstaand schema helpt je op weg met de juiste capaciteit vinden.

 • De grootte van de ruimte.
 • De mate waarin de ruimte is geïsoleerd.
 • Het aantal graden dat u de ruimte wilt opwarmen.

In onderstaand schema kun je aflezen hoeveel capaciteit je nodig hebt om in verschillende ruimtes de temperatuur 15° te verhogen. Kom je er ondanks het schema niet uit? Schroom in dat geval niet contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies – we helpen je maar al te graag met het vinden van de best passende elektrische kachel of verwarming.

Schermafbeelding 2018-06-27 verwarmingscapaciteit.jpg

Weet je dankzij bovenstaand schema hoeveel verwarmingscapaciteit je nodig hebt om de beoogde ruimte op te warmen? Dan kun je met deze informatie al een paar kachels afstrepen.

Stap 2: Beoogde toepassing – waar komt de straalkachel te staan?

Vervolgens is de vraag: waar wil je de straalkachel neerzetten? De Eurom Safe-t-Shine 900 elektrische kachel is bijvoorbeeld geschikt om een thuiskantoor te verwarmen. Wanneer je een straalkachel zoekt voor in de badkamer, moet je erop letten dat deze niet nat kan worden. Ook buitenkachels, werkplaatskachels of vorstbeschermers hebben zo hun specifieke eisen.

Stap 3: Handige extra’s – omvalbeveiliging, model & omkasting

Veel straalkachels zijn uitgerust met handige extra’s die de kachel niet alleen veiliger maken, maar ook mooier en gemakkelijker te gebruiken. Denk hierbij aan omvalbeveiliging, waterbestendigheid, een model dat op ‘hoge poten’ staat of een extra hoge kwaliteit omkasting. Bepaal voor jezelf of jij ook behoefte hebt aan dergelijke functionaliteiten en houd hierbij rekening dat hier vaak extra kosten aan verbonden zijn.

Stap 4: Budget?

Natuurlijk speelt het budget ook een doorslaggevende rol. Hoe hoger het vermogen van de kachel, hoe duurder deze straalkachel is. Hetzelfde geldt voor bovengenoemde extra’s: meer van deze extra’s betekent ook een duurder model.

Ontdek de voordelen van PowerfulProducts

Bij ons kun je rekenen op:

 • Robuuste, betrouwbare producten: groot assortiment met verschillende straalkachels van gerenommeerde merken, waaronder Eurom.
 • Persoonlijke service: onze experts staan altijd voor je klaar met hun gespecialiseerde productkennis en geven binnen 24 uur antwoord op al je vragen.
 • Razendsnelle levering: we leveren je nieuwe kachel binnen slechts 3 werkdagen.
 • Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs: bij ons betaal je ook voor producten van A-merken zoals Eurom een zo laag mogelijke prijs.
 • Mogelijkheid tot reparaties: is je kachel, generator of compressor defect? Dan kunnen wij deze mogelijk repareren! Neem hiervoor contact met ons op.

Ook voor straalkachels, generatoren & meer

Naast de verwarming producten kun je bij ons ook terecht voor generatoren, aggregaten, Airpress compressoren, airconditioners, ventilatoren, terrasverwarming en nog veel meer. We beschikken over een divers aanbod. Op onze website kun je al onze producten bekijken. Wil je op de hoogte worden gehouden van onze laatste aanbiedingen, winacties en ander nieuws met betrekking tot onze infrarood kachels, elektrische stralingskachels en heaters? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer weten over onze straalkachels?

Wij begrijpen als geen ander dat door de vele keus in onze webwinkel, je misschien een aantal vragen hebt gekregen. Graag helpen we je op weg, om te komen tot de juiste keuze wat betreft straalkachels. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Je mag ons uiteraard ook even bellen op +31598235482. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Liever mailen? Je kunt je vraag mailen naar info@powerfulproducts.nl.

 

                                            WhatsApp_logo-color-vertical_svg%20a.jpg                                                                                          contact ons logo.jpg                               

Stuur ons een WhatsApp bericht naar    +31 (0)598 235482. Of neem contact met ons op door hier te klikken!  

Veelgestelde vragen

1. Wat is de zuinigste elektrische verwarming?

Een zuinige elektrische infrarood heater is extra voordelig én goed voor het klimaat. Een infrarood verwarming, ook wel een straalkachel genoemd, is met afstand de meest efficiënte vorm van elektrische verwarming. Dit is te danken aan het feit dat de warmte van een infraroodpaneel direct op de huid voelbaar en dus zeer efficiënt is.

2. Is een elektrische kachel goedkoper dan gas?

Niet alle elektrische kachels zijn goedkoper dan een exemplaar dat op gas werkt, maar elektrische infrarood kachels zijn dat in de meeste gevallen wel. Straalkachels worden namelijk vooral gebruikt als bijverwarming en dus voor zeer lokale verwarming. Met een straalkachel verwarm je alleen een specifieke plek in plaats van de hele ruimte, iets wat een hoop energie en dus geld bespaart.

3. Wat is de beste bijverwarming?

Welke bijverwarming (elektrisch) ‘het beste’ is hangt af van je persoonlijke situatie, je budget en tal van andere factoren. Houd tenminste rekening met de volgende zaken:

 • Benodigde ‘verwarmingscapaciteit’
 • Prijs / budget
 • Beoogde ruimte (waterdichtheid, et cetera)
 • Afmetingen kachel

4. Wat kost een elektrische kachel van 2000 watt per uur?

De exacte prijs hangt af van uiteenlopende zaken, niet alleen de capaciteit van de verwarming. Een heater met een verwarmingscapaciteit van 2000 watt per uur hoeft echter niet duur te zijn: deze zijn namelijk beschikbaar vanaf zo’n €50!

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss