Sorteer op
 • Uit het assortiment

  Eurom Safe-t-Shine 900
  Eurom Safe-t-Shine 900

  Straalkachel
  Vermogen 900W
  Aansluitspanning 230V
  Standen 2
  Element Quartz lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Controle lampje ✖️
  Gewicht 1,1 kg
  Afmetingen 12,5 x 32 x 37 cm

  € 29,00
 • -8%

  Eurom Safe-t-Shine 1200 straalkachel
  Eurom Safe-t-Shine 1200 straalkachel

  Straalkachel
  Vermogen 1200W
  Aansluitspanning 230V
  Standen 3
  Element Quartz lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Zwenkfunctie ✔
  Gewicht 2 kg
  Afmetingen 27 x 39 x 56 cm

  € 39,00 € 36,00
 • Eurom Solus 400 straalkachel
  Eurom Solus 400 straalkachel

  Straalkachel
  Vermogen 400W
  Aansluitspanning 230V
  Element Carbon lamp
  Montage Staand
  Omvalbeveiliging ✔
  Controle lampje ✖️
  Gewicht 1 kg
  Afmetingen 17 x 17 x 52 cm

  € 56,00
 • Overal werken in warmte

  Eurom Golden Portable IND
  Eurom Golden Portable IND

  EUROM GOLDEN PORTABLE IND STRAALKACHELDeze Eurom Golden Portable IND straalkachel is makkelijk te verplaatsen omdat het een draagbare straalkachel is. De standaard is namelijk en plat in te klappen en hierdoor makkelijk mee te…

  € 119,00 € 99,00
 • BLOG

  Ook thuis comfortabel werken
  Ook thuis comfortabel werken

  Wacht niet langer en maak nu van jouw huis een aangename werkplek!

Sorteer op

Straalkachel kopen

Straalkachel aanschaffen, bijvoorbeeld voor gebruik op het terras of in een kleine ruimte? Deze kachels zijn te gebruiken als bijverwarming en komen met name goed tot hun recht in kleinere ruimtes zonder centrale verwarming. Wij verkopen verschillende soorten elektrische kachels, waaronder met een capaciteit van 400, 900 en 1200 watt. Bekijk ons assortiment aan straalkachels en plaats een bestelling in de webshop. De straalkachel van bijvoorbeeld het merk Eurom wordt binnen 1-3 werkdagen geleverd, of haal de elektrische kachel op in het magazijn.

Straalkachel

Een straalkachel is een kachel die net als infraroodverwarming werkt op basis van stralingswarmte en voor directe verwarming zorgt. De straalkachel maakt bij het verwarmen van de ruimte gebruik van korte- of middengolf infraroodstraling. Wanneer je gebruik maakt van de korte golf, komt er op een klein oppervlak meer warmte vrij en is de ruimte iets sneller op de gewenste apparatuur dan wanneer je gebruikt maakt infraroodverwarming. De warmtestraling van een straalkachel is vergelijkbaar met de straling van de zon. Dichtbij de kachel is het lekker warm, maar je staat meteen in de kou als je er niet direct voor staat.

Slecht geïsoleerde ruimtes

Om die reden worden straalkachels vaak gebruikt in terrasverwarmers, in slecht geïsoleerde ruimtes of in ruimtes die niet permanent verwarmd hoeven te worden met gebruik van een verwarming, zoals een schuur, hobbykamer, kantoor of badkamer (mits druip - en/of spatwaterdicht. Omdat stralingswarmte een hogere gevoelstemperatuur geeft dan de thermostaat aangeeft, kun je de centrale verwarming gerust een stuk lager zetten. Je bespaart niet alleen op die manier geld, maar ook doordat je met gebruik van de straalkachel alleen de ruimte waarin je bent verwarmt.

Hoe werkt een straalkachel?

Een gloeidraad in de straalkachel zorgt ervoor dat er warmte wordt afgegeven aan de lucht. Achter de gloeidraden in de elektrische verwarming is namelijk een reflector geplaatst die op zijn beurt warmte naar voren straalt. Vroeger zaten deze gloeidraden in het zicht, maar tegenwoordig is hier geen sprake meer van. De straalkachels van tegenwoordig zijn een stuk veiliger dan de elektrische kachel van voorheen.

Voor- en nadelen van een straalkachel

Straalkachels hebben zo hun voor- en nadelen, wij hebben ze voor je op een rij gezet: 

✔ Geluidloos
✔ Warmte direct voelbaar
✔ Geen stofcirculatie
✔ Geen uitdroging van de lucht
✖️ Niet alleen warmte, ook licht
✖️ Alleen warmte als je voor de kachel staat

 

Hoeveel capaciteit heeft mijn elektrische verwarming?

Hoeveel verwarmingsvermogen jouw toekomstige elektrische kabel nodig heeft om een ruimte te verwarmen is van diverse factoren afhankelijk. Onderstaand schema helpt je de juiste capaciteit af te lezen.

 • De grootte van de ruimte.
 • De mate waarin de ruimte is geïsoleerd.
 • Het aantal graden dat u de ruimte wilt opwarmen.

In onderstaand schema kun je aflezen hoeveel capaciteit je nodig hebt om in verschillende ruimtes de temperatuur 15° te verhogen.

 • Kamerinhoud 10 - 25 m3 min. 600 Watt.
 • Kamerinhoud 25 - 40 m3 min. 1000 Watt.
 • Kamerinhoud 40 - 60 m3 min. 1500 Watt.
 • Kamerinhoud 60 - 75 m3 min. 2000 Watt.
 • Kamerinhoud 75 - 90 m3 min. 2500 Watt.
 • Kamerinhoud 90 - 115 m3 min. 3000 Watt.

Kom je er ondanks het schema niet uit? Schroom in dat geval niet contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies – we helpen je maar al te graag met het vinden van de best passende elektrische kachel of verwarming.

Schermafbeelding 2018-06-27 verwarmingscapaciteit.jpg


Hulp bij het kiezen van de juiste kachel

Welke straalkachel de juiste is, hangt af van de situatie en het verwarmingsvermogen. Weet je dankzij bovenstaand schema hoeveel verwarmingscapaciteit je nodig hebt? Dan kun je met deze informatie al een paar kachels afstrepen. Vervolgens is de vraag: waar wil je de straalkachel neerzetten? De Eurom Safe-t-Shine 900 elektrische kachel is geschikt om een thuiskantoor te verwarmen. Wanneer je een straalkachel zoekt voor in de badkamer, moet je er op letten dat deze niet nat kan worden. Tot slot moet je uiteraard ook rekening houden met de afmetingen van de kachel.


Straalkachels, generatoren en meer

Naast de verwarming producten kun je bij ons ook terecht voor generatoren, aggregaten, Airpress compressoren, airconditioners, ventilatoren, terrasverwarming en nog veel meer. We beschikken over een divers aanbod. Op onze website kun je al onze producten bekijken. Wil je op de hoogte worden gehouden van onze laatste aanbiedingen, winacties en ander nieuws met betrekking tot onze infrarood kachels, elektrische stralingkachels en heaters? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Over Powerfulproducts

Bij ons kun je rekenen op:

 • Sterke, betrouwbare producten;
 • Groot assortiment met mooie verschillende designs en merken, zoals Eurom;
 • Persoonlijke service;     
 • Klantenservice die altijd voor je klaar staat en je binnen 24 uur antwoord geeft op al je vragen;
 • We leveren de kachel binnen 3 werkdagen;
 • Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs;
 • Zeer gespecialiseerde productkennis;
 • Vrijwel alle kachels op voorraad;
 • Mogelijkheid tot reparaties;
 • Veilig online betalen via iDeal of Paypal.

Meer weten over onze straalkachels?

Wij begrijpen als geen ander dat door de vele keus in onze webwinkel, je misschien een aantal vragen hebt gekregen. Graag helpen we je op weg, om te komen tot de juiste keuze wat betreft straalkachels. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Je mag ons uiteraard ook even bellen op +31598235482. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Liever mailen? Je kunt je vraag mailen naar info@powerfulproducts.nl.

 

                                            WhatsApp_logo-color-vertical_svg%20a.jpg                                                                                          contact ons logo.jpg                               

Stuur ons een WhatsApp bericht naar    +31 (0)598 235482. Of neem contact met ons op door hier te klikken!  

Veelgestelde vragen

1. Wat is de zuinigste elektrische verwarming?

Een zuinige elektrische infrarood heater is extra voordelig én goed voor het klimaat. Een infrarood verwarming, ook wel een straalkachel genoemd, is met afstand de meest efficiënte vorm van elektrische verwarming. Dit is te danken aan het feit dat de warmte van een infraroodpaneel direct op de huid voelbaar en dus zeer efficiënt is.

2. Is een elektrische kachel goedkoper dan gas?

Niet alle elektrische kachels zijn goedkoper dan een exemplaar dat op gas werkt, maar elektrische infrarood kachels zijn dat in de meeste gevallen wel. Straalkachels worden namelijk vooral gebruikt als bijverwarming en dus voor zeer lokale verwarming. Met een straalkachel verwarm je alleen een specifieke plek in plaats van de hele ruimte, iets wat een hoop energie en dus geld bespaart.

3. Wat is de beste bijverwarming?

Welke bijverwarming (elektrisch) ‘het beste’ is hangt af van je persoonlijke situatie, je budget en tal van andere factoren. Houd tenminste rekening met de volgende zaken:

 • Benodigde ‘verwarmingscapaciteit’
 • Prijs / budget
 • Beoogde ruimte (waterdichtheid, et cetera)
 • Afmetingen kachel

4. Wat kost een elektrische kachel van 2000 watt per uur?

De exacte prijs hangt af van uiteenlopende zaken, niet alleen de capaciteit van de verwarming. Een heater met een verwarmingscapaciteit van 2000 watt per uur hoeft echter niet duur te zijn: deze zijn namelijk beschikbaar vanaf zo’n €50!

© 2012 - 2023 Powerfulproducts | sitemap | rss