Heteluchtkannonen

Wij bieden een ruim assortiment aan hete-lucht kanonnen aan. Dit zijn kacheltjes die ideaal zijn voor het verwarmen van schuren, partytenten etc. Mochten er vragen zijn voor het aanschaffen van een hetelucht-kanon (gas), neem dan gerust contact met ons op! Onder aan deze pagina staan onze contactgegevens.  

Heteluchtkannonen op gas

Wat is het verschil tussen butaan en propaangas?

Het verschil tussen butaan- en propaangas is het kookpunt (temperatuur waarbij het gas van vloeistof in gas overgaat en andersom). Bij butaan is dat 0 °C en bij propaan -44 °C. Dit betekent dat butaangas vloeibaar en dus onbruikbaar wordt om te koken of verwarmen bij een temperatuur lager dan 0 °C. Butaangas is daarom niet geschikt voor de wintermaanden (of in koude omstandigheden in de zomer; bijvoorbeeld in het hooggebergte). Propaangas wordt pas bij -44 °C vloeibaar en is daardoor verreweg het meest gebruikte gas. Het voordeel van butaangas is echter weer dat het een hogere verbrandingswaarde heeft dan propaan!

 

Belangrijk: Gaslekkage test!  

Om de mogelijkheid van schade tijdens het transport of door hoge druk, slijtage enz. uit te sluiten dient er tijdens de installatie, na het verwisselen van een gasfles en na een periode van opslag altijd een complete lekkagetest te worden uitgevoerd. Alle lekkagecontroles moeten worden uitgevoerd met een zeepoplossing, nooit met vuur! Rook niet tijdens de controles. Bij gaslekkage (wees alert op de geur!) onmiddellijk de gaskraan van de gasfles sluiten en het apparaat ver verwijderen van andere warmtebronnen, vuur en vonken.

DE  GEUR  VAN  GAS!  Aan gas is een geur toegevoegd om u in staat te stellen een gaslek te ontdekken. Gas is zwaarder dan lucht; probeer dus vlak boven de grond de geur op te vangen!  Neem onmiddellijk maatregelen als u gas ruikt!

 

Inkijk gas heteluchtkanon.jpg

 

Per land  is een speciale versie kachel in verband met de lokale wetgeving. Selecteer de juiste door het land te kiezen waar u hem wil gaan gebruiken. 

Heteluchtkanonnen op olie

Snel en doeltreffend een ruimte verwarmen? Met een (diesel) heteluchtkanon verwarm je snel en makkelijk bijna elke gewenste ruimte(afhankelijk van de isolatie) Ideaal tijdens de bouw of het verwarmen van een partytent. Deze kachel is bedoeld voor het tijdelijk verwarmen van bijv. gebouwen-in-aanbouw, renovaties voor een aangename werkomgeving. Wij hebben een ruim assortiment (diesel) hetelucht kanonen met thermostaat. Deze krachtige hetelucht blazers zijn van Europese Makelij en voldoen aan Nederlandse veiligheids norm en zijn CE gekeurd. De Eurom Fireball serie heeft een directe verbranding met een laag uitstoot niveau. Doordat deze mobiele heaters een eigen interne tank hebben is er geen extra tank nodig. Deze diesel / petroleumkachels, heteluchtkanon, heteluchtkanonnen, hebben naast de brandstof zelf, wel elektriciteit 230V nodig om de ventilator en de ontsteking te laten werken..

 

Werking


A – Branderkamer, B – Bougie, C – Ventilator, D – Motor, E – Pomp, F – Luchtinlaatfilter, G – Luchtuitlaatfilter, H – Brandstoftank, I – Controller
J – Luchtinlaatleiding, K – Plastic brandstofleiding, L – Vlamstabilisatieplaat, M – Olienozzle

Heteluchtkanon werking.png


Deze heater is uitgevoerd met een elektrische pomp. Deze pomp stuwt lucht door de luchtleiding naar
de brandstofinname en vervolgens door een nozzle het branderhoofd in. Wanneer de lucht door de
brandstofinjecteur trekt, zuigt hij brandstof vanuit de tank in de brandernozzle. Het mengsel van
brandstof en lucht wordt als een fijne mist in de branderkamer verspreid.
De lucht, weggeblazen door de snel draaiende ventilator:


1) bereikt de vlam stabilisatieplaat en de brander, voegt extra zuurstof toe en verbetert zo de verbranding,
én leidt de hitte vanuit de brander naar buiten,
2) trekt koelend tussen branderkamer en heater oppervlak door, zodat het oppervlak niet oververhit raakt;
De bougie stopt na 10 seconden vonken.

Veiligheidsvoorzieningen

  • Vlam-uit beveiliging: Door middel van een fotocel wordt de vlam in de verbrandingskamer tijdens de werking in de gaten gehouden. De fotogevoelige cel schakelt de heater uit wanneer de vlam in de brander dooft.
  • Stroom uitvalbeveiliging: Ingeval van stroomuitval zal de heater automatisch stoppen, terwijl de stekker nog in het stopcontact zit en de AAN/UIT-schakelaar nog op “1” (AAN) staat, maar het lampje is gedoofd. Wanneer de stroom vervolgens terugkomt, begint het lampje wel te branden maar de heater zal zijn werking niet hervatten. In dat geval dient u de schakelaar eerst op “0” (UIT) te zetten, en daarna weer op “1” (AAN). Druk nu op de startknop en de heater zal weer gaan werken.
  • Oververhittingsbeveiliging: Wanneer het luchtinlaatrooster wordt afgedekt of geblokkeerd zal dat de temperatuur doen stijgen waarna het apparaat door een interne beveiliging zichzelf uitschakelt. Neem in dat geval de stekker uit het stopcontact en zet de AAN/UIT-schakelaar op “0” (UIT). Laat het apparaat afkoelen en neem de oorzaak van de oververhitting weg. Daarna kunt u de heater weer normaal opstarten. Houd het eerste halve uur wel in de gaten of er zich geen onverwachte situaties voordoen.Wanneer de oververhittingsbeveiliging de heater zonder aanwijsbare oorzaak uitschakelt, raadpleeg dan uw leverancier.
© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss