BLOG

Welke airco moet ik kopen?

Artikel 20 van 61

Welke airco moet ik kopen?

Niet alleen in het buitenland wordt het zomers warm en plakkerig. Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Voor ons Nederlanders houdt dit in: niet meer lekker kunnen slapen, niet meer lekker kunnen werken en zelfs niet meer lekker op de bank kunnen hangen. Gelukkig is daar iets aan te doen: schaf een airco aan! Tegenwoordig is er echter zoveel keuze, welke airco is nou geschikt voor jou?

Een airco is al bijna niet meer weg te denken in de auto. Ook op je werk is de kans groot dat er een airconditioner hangt. Thuis is het nog niet zo vanzelfsprekend dat je een airco hebt, echter zien we de populariteit ieder jaar wel groeien. Ook voor thuisgebruik heb je verschillende opties. Kies je namelijk voor een eenvoudig te plaatsen mobiele airco, of heb je toch liever een krachtige wandairco?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN MOBIELE AIRCO EN EEN VASTE WAND AIRCO?
Het verschil tussen een mobiele airco en een wand airco is dat je een mobiele airco eenvoudig kunt verplaatsen, terwijl een wand airco op een vaste plek gemonteerd zit. Bijvoorbeeld in je slaapkamer, studeerkamer of keuken.

Een vaste wand airco is vaak wel krachtiger dan een mobiele airco en kan hierdoor grotere ruimtes afkoelen. Een mobiele airco is bedoeld voor kleinere ruimtes, tot een inhoud van zo’n 120 m3. Een mobiele airco voert de warme lucht af via een slang naar buiten, meestal door het raam. Het raam zul je daardoor op een andere manier moeten afsluiten, omdat warme lucht anders ook weer naar binnen komt.

Een wandairco heeft een compacte binnenunit en vaak een wat grotere buitenunit. Beide delen zitten aan elkaar verbonden door koelleidingen en afvoerleidingen. In het geval van een wandairco hoef je geen slang naar buiten te leggen, de warmte wordt middels een condenspomp afgevoerd.

De meeste airco’s, zowel mobiel als vast, kunnen naast koelen en ontvochtigen ook alleen ventileren. Vooral ‘s nachts een veelgebruikte functie.

De Eurom AC2401 is de oplossing voor een koele caravan of camper. Zo kan jij heerlijk slapen op vakantie. Met zijn bescheiden vermogen van 2400 BTU is de split airco geschikt voor de compactere caravans.

HOE WEET IK WELKE TYPE AIRCO GESCHIKT IS VOOR MIJ?
Om te kiezen welke airco nou geschikt is voor jou zijn er een aantal afwegingen die je moet maken. Ten eerste: wat is je budget? Een mobiele airco is namelijk over het algemeen een stuk vriendelijker geprijsd. Houd er wel rekening mee dat je een minder groot oppervlak kunt koelen en dat je altijd een slang naar buiten zult moeten brengen.

Een tweede overweging: hoe koel moet het worden? Een mobiele airco heeft over het algemeen wat minder koelvermogen dan een vaste wandairco. En wil je de airco ook in kunnen zetten als bijverwarming in de winter? Kies dan voor een wandairco, een mobiele airco heeft deze optie meestal niet.

Een laatste overweging: een wandairco moet door een erkend installateur geinstalleerd worden. Dit brengt extra werk en extra kosten met zich mee. Een mobiele airco is daarentegen direct klaar voor gebruik.

Bekijk ons assortiment mobiele airco's.

De wand airco's. mogen wij niet meer rechtstreeks aan onze klanten aanbieden i.v.m. aangescherpte wetgeving rondom het leveren en installeren van deze modellen.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss