BLOG

De beste ventilator kopen - Verschillende soorten uitgelegd + 3 TIPS

Artikel 38 van 61

DE BESTE VENTILATOR KOPEN - VERSCHILLENDE SOORTEN UITGELEGD + 3 TIPS

Tijdens de warme zomerperiode is een koele wind geen overbodige luxe. Of je nu op kantoor bent, in je woonkamer zit of in bed ligt, een ventilator geeft jou net dat beetje verkoeling tijdens warme dagen. De ventilator verkoelt de ruimte niet, maar verplaatst de lucht. Door de wind geeft dit toch een verkoelend effect. In een andere blog legden we al uit wat de kenmerken van een ventilator zijn. Maar er zijn veel verschillende soorten ventilatoren. Welke is nou de beste? Hieronder lichten we toe welke ventilator het beste is voor jouw situatie. Tot slot geven we je ook nog 3 tips als je een ventilator gaat kopen.

Wist jij trouwens dat een ventilator erg geschikt is om muggen weg te jagen? Muggen willen rustig zitten voordat ze gaan steken, en dat is niet mogelijk wanneer de ventilator waait. Dat is een fijn bijkomend voordeel van de ventilator.

DE 4 VOORDELEN VAN EEN TAFELVENTILATOR
Om de beste ventilator te kiezen, bepaal je eerst waar je de ventilator wilt plaatsen. Wanneer je op zoek bent naar een kleine, compacte ventilator die gemakkelijk te verplaatsen is? Dan is een tafelventilator erg geschikt.  Een tafelventilator is erg geschikt om in een woonkamer, in een slaapkamer of op kantoor te gebruiken. Het heeft vaak verschillende snelheden, en je kunt het instellen om één kant op te blazen of juist draaien, waardoor de verkoeling zich meer verspreidt in de ruimte (dit wordt ook wel oscilleren genoemd).

Kortom om deze vier voordelen kies jij een tafelventilator:

  • Klein en compact;
  • Gemakkelijk te verplaatsen;
  • Geschikt voor de woonkamer, de slaapkamer en het kantoor;
  • Verschillende standen in snelheid en blaasrichting.
  • Op zoek naar een tafelventilator? Bekijk hier ons assortiment ventilatoren.

DE STAANDE VENTILATOR: HET MEEST GANGBARE MODEL
Wil je niet dat de gemotoriseerde waaier altijd op jouw bureau of tafel staat? Dan is de staande ventilator een goede optie. Het is het meest verkochte model. De staande ventilator plaats je op de vloer en is ook gemakkelijk te verplaatsen. Maar het heeft twee eigenschappen die als het meest prettig worden ervaren: de stang is in hoogte verstelbaar en het kan gemakkelijk grotere ruimtes verkoelen.  Ook hebben ze de mogelijkheid om te oscilleren. Dus de horizontale hoek is meestal handmatig vast te zetten.

De grote voordelen van de staande ventilator:

  • Gemakkelijk te verplaatsen;
  • De stang is in hoogte verstelbaar;
  • Geschikt voor wat grotere ruimtes;
  • Verschillende standen in snelheid en blaasrichting.

Een staande ventilator wordt ook wel zuilventilator, torenventilator, statiefventilator, of kolomventilator genoemd.


IN WELK GEVAL HEB IK EEN VLOERVENTILATOR NODIG?
vloerventilator

Vloerventilatoren hebben de meeste kracht van alle ventilatoren. Door de kracht kan dit model luidruchtig zijn. Hierdoor is dit model minder geschikt om in een kantoorruimte of slaapkamer te plaatsen. Een vloermodel, of grondventilator, is door zijn krachtige vermogen geschikt voor grotere ruimtes. Sommige van de vloerventilatoren kun je ook aan de muur bevestigen.


IS EEN PLAFONDVENTILATOR EEN GOEDE OPTIE VOOR DE SLAAPKAMER?
Voor een slaapkamer is een plafondventilator erg geschikt. De naam zegt het eigenlijk al: je bevestigt dit model aan het plafond. Deze ventilator verspreidt de lucht geleidelijk over de hele ruimte. Hierdoor waait de wind niet te veel in je gezicht, zoals bij een tafelventilator. Sommige modellen zijn voorzien van een lamp en zijn in- en uit te schakelen door de lichtknop. Ook in de woonkamer of andere ruimtes in huis is dit model goed te plaatsen. Het nadeel is dat je na bevestiging dit model niet gemakkelijk meer van ruimte kunt wisselen, zoals bij een tafelventilator of staande ventilator wel mogelijk is. Wil je meer weten of de plafondventilator? Bekijk dan ons andere blog over waar je op moet letten als je een plafondventilator koopt.


TOT SLOT DRIE TIPS ALS JE EEN VENTILATOR GAAT KOPEN
Mocht je twijfelen over de aanschaf van een ventilator, dan geven we je natuurlijk graag advies. We hebben een uitgebreid assortiment ventilatoren. Met de extra onderstaande drie tips koop jij gegarandeerd de beste ventilator voor jouw situatie.

TIP 1: KIJK GOED NAAR HET VERMOGEN
Let op het vermogen van de ventilator. Hoe hoger het wattage, hoe harder de ventilator kan blazen. Voor een tafelmodel heb je minder vermogen nodig dan voor een vloermodel.

TIP 2: HOUD REKENING MET HET FORMAAT
Let op het formaat van de waaier. Hoe groter de waaier, hoe meer lucht deze kan verplaatsen.

TIP 3: BESPAAR STROOM MET EEN TIMERFUNCTIE
Stroom besparen in de slaapkamer? Kies dan voor een ventilator met timerfunctie. De fan stopt namelijk op de vooraf ingestelde tijd. Erg geschikt om mee in slaap te vallen.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss