BLOG

Hoe verwijder je onkruid met een gasbrander?

Artikel 58 van 61

HOE VERWIJDER JE ONKRUID MET EEN GASBRANDER?

Onkruid verwijderen, één van de meest voorkomende werkzaamheden in de tuin. Voor veel tuinbezitters is het opkomende onkruid een doorn in het oog. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer eenvoudige manieren om dit onkruid te verwijderen. In deze blog behandelen we het verwijderen van onkruid met een gasbrander.

Met een onkruidbrander bestrijd je onkruid op een milieuvriendelijke en zeer effectieve manier. Het onkruid wordt extreem verhit, waardoor het onkruid binnen twee dagen volledig afsterft.

HOE GAAT ONKRUIDBRANDEN MET EEN GASBRANDER IN ZIJN WERK?

Om onkruid met behulp van een gasbrander te verwijderen hoef je het niet volledig te verbranden. De bedoeling is namelijk dat niet alleen het onkruid wat zichtbaar is verdwijnt, ook de onzichtbare delen (de wortels) moeten afsterven om te voorkomen dat het onkruid steeds weer terug keert. Dit doe je door het onkruid kortstondig extreem te verhitten.

Je onkruid wegbranden met een gasbrander doe je in 3 eenvoudige stappen:

  • Verhit het onkruid op een afstand van 5 tot 10 centimeter. Hierdoor vindt vochtuitreding (uitdroging) plaats en droogt het kruid uit.
  • Herhaal het verhitten 2 tot 3 keer, om jezelf er te van verzekeren dat de wortels volledig uitgedroogd en afgestorven zijn.
  • Veeg na 2 tot 3 dagen het afgestorven onkruid weg en vul eventuele voegen met voegzand of split.

Een gasbrander is met name goed te gebruiken als je je terras of oprit onkruidvrij wilt maken. Wil je onkruid in je border, moes- of kruidentuin verwijderen is wegbranden niet het beste idee. Op deze plekken kun je het onkruid beter wegschoffelen of wieden.

Wanneer je keuze op een gasbrander is gevallen houd dan rekening met de grootte van je tuin. Voor kleine oppervlakken kun je een gasbrander gebruiken die op een klein gasbusje werkt. Heb je echter grotere oppervlakken te doen? Kies dan voor een gasbrander die werkt op 5 kg butaan- of propaangas.
Let op: gebruik een onkruidbrander nooit op een brandbare ondergrond, zoals boomschors of houtsnippers!

Ben je op zoek naar een onkruidbrander? In ons assortiment vind je diverse opties.

 

 

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss