BLOG

Bladeren opruimen - met gemak de tuin bladvrij

Artikel 59 van 61

BLADEREN OPRUIMEN - MET GEMAK DE TUIN BLADVRIJ | Powerfulproducts HELPT!

 

De bladeren vallen van de bomen, wat vaak zorgt voor overlast. Powerfulproducts legt uit hoe je de bladeren kunt opruimen en met gemak jouw tuin bladvrij maakt!

Het wordt kouder, de bladeren vallen van de bomen en zorgen voor een hoop rotzooi in de tuin. Beplanting en bloembedden en zijn erg hard gegroeid en uitgebloeid dankzij de wisselvallige weersomstandigheden. Vooral wanneer je een gazon of grasmat hebt, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je de tuin bladvrij maakt. Wanneer je bladeren laat liggen, vangt het gazon onvoldoende zonlicht op. Het gevolg hiervan is dat het gras bruin wordt en afsterft.

Om deze vervelende situatie te voorkomen, tref je de juiste voorbereiding in de herfst, en zorg je ervoor dat je gazon en heg bladvrij blijft. Vooral wanneer je tuin voorzien is van een of meerdere bomen, is het een hele klus om de tuin bladvrij te houden. Veelal wil je hier zo min mogelijk tijd aan besteden en is het gebruik van een bladblazer of bladzuiger een veel gewenste oplossing voor het bladvrij maken van je tuin.

BLADBLAZER MAAKT BLADEREN OPRUIMEN MAKKELIJK!

Voordat je besluit op welke manier je de tuin bladvrij wilt maken, is het verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en specificaties. Bladblazers en bladzuigers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, bijvoorbeeld als bladblazer en bladzuiger in één of uitgerust met een hakselfunctie. Houd rekening met je persoonlijke wensen, houd rekening met het gewicht dat je met je meedraagt en de aandrijving die voor jou gewenst is.

Gewone bladblazer:
Een enkele bladblazer is veelal licht van gewicht, waardoor het bladvrij maken van je tuin weinig inspanning vergt. De bladeren blaas je op één hoop, waarna je deze opruimt met behulp van andere tuingereedschappen, zoals een schep en kruiwagen.

Bladblazer met zuigfunctie en opvangzak:
Het grootste voordeel van een bladblazer met zuigfunctie is dat het blad wordt opgevangen en je dit later niet hoeft op te vegen. Hoe groter de opvangzak, hoe meer bladeren je kunt opzuigen. Veelal zijn deze bladzuigers voorzien van een verstelbare schouderband waardoor je rug minder belast wordt. Zo zorg je ervoor dat je de tuin bladvrij maakt op een ergonomisch verantwoorde manier.

Multifunctionele bladblazer:
Een bladblazer met zuigfunctie en hakselfunctie maakt de bladeren klein waardoor je grotere hoeveelheden op kunt zuigen. Deze verkleining wordt weergegeven onder het begrip ‘hakselreductieverhouding’. Wanneer de haksel reductieverhouding 10:1 is en de bladzuiger is uitgerust met een opvangzak van 50 liter, kun je 500 liter aan bladeren opzuigen. De versnipperaar reduceert het volume van 10 tot 1, wat voorkomt dat je de opvangzak om de haverklap moet legen. Het is immers je wens om met gemak de tuin bladvrij te maken.

MOTOR EN AANDRIJVING: VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Zoals eerder benoemd zijn er bladblazers met extra functies, waarmee je de tuin met gemak bladvrij maakt. Daarnaast zijn er drie verschillende aandrijvingsmogelijkheden. Elke aandrijving heeft zijn voor- en nadelen, welke je goed met elkaar af moet wegen.

Accu bladblazer
Het grootste voordeel van een accu bladblazer is dat je snoervrij kunt werken. Zo is de bewegingsvrijheid groter en is een accu bladblazer vaak licht van gewicht. Een accu bladblazer is in veel gevallen handzaam, maar heeft vaak wel een korte werkduur, aangezien de accu om de zoveel tijd moet worden opgeladen. We raden aan om daar bij het gebruik van een accugereedschappen extra rekening mee te houden.

Elektrische bladblazers en bladzuigers:
Het grootste voordeel van een accu bladblazer is dat je snoervrij kunt werken. Zo is de bewegingsvrijheid groter en is een accu bladblazer vaak licht van gewicht. Een accu bladblazer is in veel gevallen handzaam, maar heeft vaak wel een korte werkduur, aangezien de accu om de zoveel tijd moet worden opgeladen. We raden aan om daar bij het gebruik van een accugereedschappen extra rekening mee te houden.

Benzine bladblazers en bladzuigers:
Benzine bladblazers en bladzuigers zijn veelal voorzien van een sterke 2-takt motor. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe de brandstof bijvullen. Wanneer je geen elektriciteitsvoorziening in de tuin hebt en het liefst zonder snoer wilt werken, is een benzine bladblazer de juiste oplossing.

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss