BLOG

Welke hogedrukreiniger heb ik nodig?

Vorige Artikel 31 van 54 Volgende

HOW-TO: WELKE HOGEDRUKREINIGER HEB IK NODIG?

Hogedrukreinigers zijn er in vele soorten en maten, maar welke is geschikt voor mijn klus? Heb ik een hogedrukreiniger op benzine nodig of ga ik toch voor een elektrische?  Hoeveel vermogen heb ik dan nodig? Vind de juiste hogedrukreiniger met deze keuzehulp!

HOGEDRUKREINIGER
Hogedrukreinigers zijn er veel verschillende soorten en maten. In ons assortiment vind je zowel elektrische als benzinemotor hogedrukreinigers. De elektrische hogedrukreinigers lenen zich uitstekend voor het reinigen van een terras of het schoonmaken van de auto. Benzinemotor reinigers worden vooral in de semiprofessionele markt, de agrarische sector en door schoonmaakbedrijven gebruikt. De benzinemotor hogedrukreinigers hebben een sterkere motor en daardoor een hogere werkdruk.

WAAROM HOGEDRUKREINIGER?
Wanneer je een terras wilt reinigen met een hogedrukreiniger helpt een speciale terrasborstel hierbij. Deze voorkomt dat het water van de hogedrukreiniger alle kanten op vliegt, waardoor je ook nog eens je ramen moet gaan lappen. Ook handig: wanneer je een zeephouder bij je hogedrukreiniger aanschaft kun je deze gebruiken om je auto in het sop te zetten. Dat reinigt een stuk sneller en gemakkelijk!

Let wel op: houd de straal niet te dicht op de lak of kunststof delen, om beschadiging te voorkomen. 

STAP 1: HOE KRACHTIG MOET DE HOGEDRUKREINIGER ZIJN?
De werkdruk van een hogedrukreiniger wordt uitgedrukt in bar. Dit staat voor de kracht van het water. Hoe hoger de druk, hoe krachtiger de waterstraal. Niet alleen de hoogte in bar geeft de kracht van de hogedrukreiniger weer, ook het vermogen weergegeven in Watt geeft de kracht aan. De vermogens van hogedrukreinigers lopen sterk uiteen. De lichtste modellen beschikken over een 1200 Watt motor en de zwaardere modellen kunnen een motor capaciteit van 400 Volt hebben. Een typische hogedrukreiniger voor consumenten heeft een vermogen tussen de 1200 en 2500 Watt.

STAP 2: WAAR HEB IK DE HOGEDRUKREINIGER VOOR NODIG?
Hogedrukreinigers zijn geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden, zoals het wassen van je auto, schoonspuiten van je terras, reinigen van je gevel, maar ook voor de professionele schoonmaak.

KAN IK MIJN FIETS, AUTO OF TRACTOR WASSEN MET EEN HOGEDRUKREINIGER?
Wil je de hogedrukreiniger gebruiken voor het af en toe afspuiten van je fiets of auto? Dan is een elektrische hogedrukreiniger van 1200 Watt of 120 bar al snel voldoende. Deze zijn aanzienlijk goedkoper dan hogedrukreinigers met een hoger vermogen. Om je auto écht mooi schoon te krijgen raden we je aan om een autowasborstel te gebruiken. Ook voor het wassen van je fiets is een hogedrukreiniger van 1200 Watt ruim voldoende. Voor het reinigen van een tractor raden we een hogedrukreiniger aan van minimaal 150 bar met een 2000 Watt motor.


WELKE HOGEDRUKREINIGER IS GESCHIKT VOOR HET SCHOONSPUITEN VAN MIJN TERRAS OF TUIN?
Niet alleen voor het afspuiten van je auto is een hogedrukreiniger de ideale uitkomst, ook voor het schoonspuiten van je terras is hij onmisbaar. Hiervoor geldt wel: hoe groter de tuin en hoe meer aanslag, hoe krachtiger de reiniger moet zijn. Voor een klein tot middelgrote tuin is een hogedrukreiniger met een motor van 1800 Watt en een waterdruk van 140 bar voldoende. Last van veel aanslag? Gebruik dan een terrasreiniger bij het schoonmaken van het zitgedeelte in jouw tuin. Ook een vuilfrees helpt bij het verwijderen van hardnekkige aanslag.


KAN IK MIJN RIOOL REINIGEN MET EEN HOGEDRUKSPUIT?
Heb je last van een verstopt riool? De hogedrukreiniger die Powerfulproducts.nl aanbiedt lossen het op. Met een rioolreinigingsset spuit je de verstopping uit het riool. Voor het oplossen van verstoppingen is een krachtige hogedrukspuit van minimaal 1900 Watt met een waterdruk van 140 bar nodig.

STAP 3: WELKE ACCESSOIRES VOOR EEN HOGEDRUKREINIGER HEB IK NODIG?
Er zijn veel accessoires te vinden voor je hogedrukreiniger. Het is daarom belangrijk om te weten welke accessoires je voor welke klus kunt gebruiken.

VUILFREES
De vuilfrees is ideaal voor het reinigen van je tegels. Door de puntstraal verwijder je krachtig en doelgericht het vuil van je terras tegels of stenen. Het is belangrijk om de lans recht op de tegels te houden en een spuitafstand van 25 centimeter te bewaren. Na het gebruik van de vuilfrees veeg of spuit je het vuil gemakkelijk weg.

AUTOWASBORSTEL
Het wassen van je auto wordt heel gemakkelijk door gebruik te maken van de autowasborstel. Om je auto echt mooi schoon te maken is het van belang de auto eerst helemaal af te spoelen met een lage tot middelmatige waterdruk. De Eurom autowasborstel is voorzien van zachte haren om krassen te voorkomen. Stel de hogedrukreiniger in op middelsterke druk en was je auto tot hij weer mooi blinkt!

TERRASREINIGER
Om je terras optimaal te reinigen is een terrasreiniger de ideale uitkomst. De terrasreiniger heeft een ronde vorm en de roterende arm zorgt voor een groot reinigend oppervlak. Ook voor houten ondergronden is de terrasreiniger te gebruiken. Voor het reinigen van hout is het wel van belang om een lage waterdruk aan te houden omdat je anders het houten oppervlak beschadigd.

REINIGINGSBEZEM
Voor een terras met veel aanslag is een reinigingsbezem geschikt. Door de combinatie van de waterdruk en de bezem is het grondig schoonmaken van je terras erg gemakkelijk. Na gebruik van de reinigingsbezem is het wel belangrijk om het vuil goed weg te spuiten.


VERLENGLANS
Om wat meer vrijheid te creëren kun je een verlenglans aansluiten op je hogedrukreiniger om zo het spuitgedeelte te verlengen. Door de verlenglans heb je meer vrijheid voor het schoonspuiten van (grote) oppervlakken.

RIOOLREINIGINGSSET
Met een rioolreinigingsslang ontstop je het riool, maar ook verstopte regenpijpen maak je makkelijk schoon. De rioolreinigingsslang dien je aan te sluiten op het spuitpistool van de hogedrukreiniger.  Duw het uiteinde van de slang in het verstopte riool of in de regenpijp tot deze niet verder kan. Druk het pistool een aantal keren kort in, net zo lang tot de verstopping verdwenen is.

Ben je er uit en wil je een hogedrukreiniger aanschaffen? Bekijk dan ons aanbod. We vertellen je er graag meer over. De accessoires voor hogedrukreinigers vind je hier.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2023 Powerfulproducts | sitemap | rss