BLOG

Welke bladblazer past bij mijn situatie

Vorige Artikel 27 van 52 Volgende

HOW-TO: WELKE BLADBLAZER PAST BIJ MIJN SITUATIE

Kleine of grote oppervlakte. Met of zonder kabel. Wegblazen, opzuigen of versnipperen. Elke situatie van gevallen blad is anders. Vind de bladblazer die bij jouw situatie en oppervlakte past.

GELUIDLOZE BLADBLAZERS BESTAAN NIET
Geluidloze bladblazers bestaan niet. Toch zijn er stille bladblazers met een geluidsniveau van 70 dB(a). Dit in tegenstelling tot de iets luidere blazers met een geluidsniveau van 110 dB(a). Maak jouw keuze makkelijker door rekening te houden met geluid.

BLAZEN OF VERSNIPPEREN?
Op kleine oppervlaktes ligt minder blad. Daarom volstaat vaak het wegblazen, opzuigen en versnipperen al. Er zijn drie functies waarin bladblazers voor kleine oppervlaktes verschillen:

1. BLAASFUNCTIE
Een blaasfunctie zorgt ervoor dat bladeren bij elkaar worden geblazen en je ze eenvoudig op kunt ruimen. De blaascapaciteit wordt als kilometer per uur aangeduid. Hoe meer km per uur, hoe krachtiger het apparaat blaast.

2. ZUIGFUNCTIE
Een zuigfunctie zorgt ervoor dat de bladeren die bij elkaar zijn geblazen opgezogen worden. De zuigfunctie wordt in liter per uur uitgedrukt. Hoe meer liter er per uur opgezogen wordt, hoe groter het zuigvermogen van de bladblazer is. Het opharken van bladeren is met een zuigfunctie verleden tijd!

3. VERSNIPPERFUNCTIE
Een versnipperfunctie, ook wel hakselfunctie genoemd, verkleint opgezogen bladeren en takken. Hierdoor komt er minder afval in de opvangzak en hoef je minder vaak te legen.

ELEKTRISCHE BLAZERS BIJ KLEINE OPPERVLAKTE
Een groot voordeel van elektrische bladblazers is dat deze veel minder geluid maken dan bladblazers werkend op benzine. Een elektrische is de meest gangbare bladblazer en is relatief voordelig in aanschaf. Ook is dit soort tuingereedschap krachtig en onderhoudsvriendelijk. Elektrische blazers zijn vooral geschikt voor de kleinere werkzaamheden waar minder verlengkabels voor benodigd zijn.

BENZINE OF ACCU BLAZER BIJ GROTE OPPERVLAktES

KOM EENVOUDIG, OVERAL MET BENZINE
Bladblazers op benzine kun je op elke gewenste plek gebruiken. Ook zijn deze een stuk krachtiger. Wel heeft deze een hoger geluidsniveau. Maar dankzij zijn kracht is de benzine bladblazer zeer geschikt voor professioneel gebruik. De aanschafprijs ligt iets hoger en je bent niet afhankelijk van stroom en verlengkabels. Onderhoud een benzine bladblazer goed door de motor regelmatig in te smeren en benzinetank op tijd bij te vullen.

LICHT IN GEBRUIK MET ACCU
Ook accu bladblazers hebben bewegingsvrijheid als grootste voordeel. Ze zijn bovendien  onderhoudsvriendelijk en stil en licht in gebruik. Op deze manier werk je comfortabel . Let wel op de gebruiksduur. De aanschaf van een tweede accu is vaak geen overbodige luxe.

BEKIJK ONS ASSORITMENT BLADBLAZERS - BLADZUIGERS - VERSNIPPERAARS
Hoe ga jij om met gevallen blad? Deel je ervaring op onze Facebook pagina.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2023 Powerfulproducts | sitemap | rss