BLOG

8 Handige tips om op je gasrekening te besparen!

Artikel 42 van 61

HOW-TO: 8 HANDIGE TIPS OM OP JE GASREKENING TE BESPAREN!

Stijgende gasprijzen maken steeds meer mensen bewust dat besparen op gas niet alleen goed is voor het milieu, maar óók voor de portemonnee!

Wist je dat 40% van je energierekening bestaat uit de kosten voor gas? Dit komt omdat gas een stuk duurder is dan stroom. Toch fluctueren die prijzen vaak. Daarom kiezen veel mensen er voor om een alternatieve bron aan te schaffen om in huis te gebruiken. Zo kun je alsnog proberen te kosten laag te houden, door te schakelen tussen verschillende mogelijkheden. 

Door bewuster om te gaan met het gasverbruik, het treffen van energiebesparende maatregelen en aanschaffen van alternatieve producten kun je op de kosten besparen en het milieu verbeteren. Daarom helpen wij jou graag met deze tips!

TIP 1. ZET DE VERWARMING LAGER

Door de verwarming een paar graden lager te zetten kun je al tientallen euro's per jaar besparen! Gevoelsmatig merk je er bijna niks van en door je radiator in de nacht tussen de 15 en 18 graden te zetten, verlaag je het gasgebruik tijdens het slapen.

Extra tip!: Draag dikke sokken of pantoffels in huis en gebruik een dikker dekbed om onder te slapen. Ook zou je gebruik kunnen maken van fleecekleedjes om tijdens het tv kijken heerlijk warm op de bank te zitten. 

TIP 2. ZORG VOOR VOLDOENDE VENTILATIE

Nieuwe, schone lucht wordt veel sneller en beter warm dan 'oude', vochtige lucht. Het is daarom aan te raden eerst even de ramen open te maken en het huis goed te ventileren, voordat je de verwarming aan doet. Doordat de lucht veel sneller warm wordt, hoef je minder te stoken en bespaar je dus op de kosten!

TIP 3. DOUCHE KORTER EN GA MINDER VAAK IN BAD

De gemiddelde douchetijd is 9 minuten. Een gemiddeld huishouden dat altijd 5 minuten doucht in plaats van 9 minuten bespaart op jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 gas! 

Zo een besparing wil jij natuurlijk ook! Kort je douche tijd daarom met een paar minuten in en kies er bewust voor om een douche te nemen in plaats van een bad. Want met een bad gebruik je namelijk drie keer meer water dan met een douche.

TIP 4. INVESTEER IN EEN WARMTEPOMP

Wil je de kosten van gas helemaal laten zakken? Investeer dan in een warmtepomp. Het is een eenmalige aanschaf waar je op de lange termijn voordeel uit haalt om je huis en water op een duurzame manier te verwarmen. De warmtepomp werkt op stroom en zet warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater om in de juiste temperatuur.

Let op: de woning is alleen geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp indien de woning goed geïsoleerd is. Wilt je hierbij ook het huis energiezuinig maken? Dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen wanneer je energiebesparende maatregelen treft voor de woning. 

Bekijk op de website van het RVO of je in aanmerking komt voor een subsidie regeling!

TIP 5. KIES VOOR EEN ELEKTRISCHE KACHEL

Je huis verwarmen zonder het gasverbruik te verhogen doe je door een elektrische kachel aan te schaffen. Elektrische kachels zijn er in verschillende soorten en maten. In onze collectie vind je kleine, mobiele kachels die je gemakkelijk overal kunt plaatsen, maar ook grotere, stijlvolle kachels die perfect bij je interieur passen.

Je kunt kiezen uit een ventilatorkachel, een keramische kachel of een convectorkachel. Doordat ze op elektriciteit werken en stroom goedkoper is dan gas, bespaar jij dus op de gaskosten!

Bekijk onze collectie elektrische kachels hier

TIP 6. ZUINIG STOKEN MET EEN PETROLEUMKACHEL

Je woning goedkoop en effectief verwarmen doe je met een petroleumkachel! Deze klassieke kachels werken op gezuiverde petroleum. Wist je dat je op 20 liter brandstof gemiddeld zo een 100 uur kunt stoken? Zo krijg je die gaskosten wel naar beneden!

Na 30 seconden is de petroleumkachel al op temperatuur en kun je direct genieten van de vrijkomende warmte. Het compacte formaat maakt de kachel ideaal te gebruiken als bijverwarming in kamers waar geen verwarming aanwezig is. 

TIP 7. VERWARM MET EEN ELEKTRISCHE RADIATOR

Een radiator lijkt qua ontwerp op centrale verwarming, maar werkt op elektriciteit. Daarnaast is een aansluiting op de waterleidingen niet meer nodig én verbruikt het geen gas!

Radiatoren zijn er in verschillende uitvoeringen. In onze collectie vind je oliegevulde radiatoren, maar ook milieuvriendelijke watergevulde radiator. Een oliegevulde radiator houdt zijn warmte langer vast, maar een watergevulde radiator warmt aan de andere hand weer sneller op! Daarnaast is deze ook een stuk milieuvriendelijker. Welke je ook kiest, het gasverbruik blijft laag! Bekijk onze collectie elektrische radiatoren hier.

Geniet van een heerlijke verwarmde kamer met deze olievrije RAD2000 radiator van Eurom!

TIP 8. SCHAF EEN PELLETKACHEL AAN

Zoek je sfeer én warmte? Schaf dan een pelletkachel aan! Een pelletkachel lijkt op een houtkachel, alleen worden er pellets gebruikt in plaats van blokken hout. 

Pelletkachels zijn een voordelige manier om heel eenvoudig een ruimte in het huis te verwarmen én op de gaskosten te besparen. De kachel geeft een aangename warmte af en geeft veel sfeer in huis door middel van het ontwerp en het prachtige vlameffect. 

Haal de juiste sfeer in huis met Eurom elektrische sfeerhaarden

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss