BLOG

Een elektrische kachel in de badkamer, kan dat wel ?

Artikel 20 van 20

Een elektrische kachel in de badkamer, kan dat wel?

Ja dit is zeker mogelijk. In deze blog leggen wij dit graag verder uit. Hier kijken we naar wat belangrijk is bij het plaatsen van een badkamer kachel. En de verschillende zones waarin dit mogelijk is. 

 

Belangrijk bij het plaatsen van een kachel in je badkamer!

Bij het plaatsen van een kachel in je badkamer is het belangrijk om 3 regels in acht te nemen. 

Regel 1: Een badkamerkachel moet op een vaste en stevige plek gemonteerd worden. Een kachel die verplaatsbaar is (mobiele kachel) mag nooit gebruikt worden in een badkamer. (ook niet als deze kachel een bepaalde IP waarde heeft) 

Regel 2: Bij het uitzoeken van de juiste vaste plek voor de badkamerkachel moet je er altijd rekening mee houden dat de bedieningsknoppen nooit uit bad of vanonder de douche te bedienen zijn.  Zorg dus altijd voor voldoende ruimte tussen de douche/bad en de badkamerkachel. 

Regel 3: Een badkamerkachel mag uitsluitend in de juiste zone geplaatst worden. Zo mogen de Eurom badkamerkachels die wij verkopen alleen geplaatst worden in zone 3. 

 

De verschillende zones binnen de badkamer voor het plaatsen van een badkamerkachel

Een badkamer heeft een zone indeling van 4 verschillende zones. Hieronder leggen we kort het verschil tussen de zones toe. 

Zone 0: Dit is de ruimte in het bad of in het douche gedeelte. 
Zone 1 optie 1: met douchecabine / met bad-wand afscheiding. Dit is de ruimte boven het bad en boven de douchebak (tot max 225 cm vanaf de grond gerekend)
Zone 1 optie 2: Geen douchecabine / Geen bad-wand afscheiding (een douchegordijn is geen afscheiding!) De ruimte boven het bad en boven de douchebak (tot max 225 cm vanaf de grond gerekend) plus de ruimte naast het bad en douchebak met een straal van 120 cm. Gerekend vanaf de rand van het bad en de rand van de douchebak.
Zone 2 optie 1: met douchecabine / met bad-wand afscheiding De ruimte naast het bad en de douchebak van 60 cm. Gerekend vanaf de rand van het bad en de rand van de douchebak.
Zone 2 optie 2: Geen douchecabine / Geen bad-wand afscheiding (een douchegordijn is geen afscheiding!) In deze situatie is er geen zone 2.
Zone 3: Overige ruimte

Zie hieronder een mooie overzichtelijke tekening die de zones uitlicht. 

 

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss