BLOG

Hoe kies je de juiste terrasverwarmer?

Artikel 34 van 61

KEUZEHULP: HOE KIES JE DE JUISTE TERRASVERWARMER?

Om je terras of balkon aangenaam te verwarmen zijn er verschillende mogelijkheden. Eén daarvan is verwarmen middels een terrasverwarmer. Maar hoe weet je nu welke terrasverwarmer geschikt is voor jou? We nemen je in deze blog mee langs drie vragen om daar achter te komen!

 

VERWARM JE TERRAS MET EEN TERRASVERWARMER

Je hoeft tegenwoordig niet meer echt te zoeken naar een terrasverwarmer. Het aanbod is namelijk ontzettend groot. Dat houdt echter wel in dat het soms wat lastig wordt om door de bomen het bos te zien. Om jou te helpen met de keuze voor de juiste terrasverwarmer gaan we je wat vragen stellen. Afhankelijk van jouw eigen antwoord kun je vervolgens heel eenvoudig bepalen welk type terrasverwarmer geschikt is voor jouw tuin, terras of balkon!

  • WIL JE DE TERRASVERWARMER KUNNEN VERPLAATSEN?

Wanneer je de terrasheater gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen heb je twee opties. De eerste is een terrasverwarmer op gas. Deze zit niet vast aan een stopcontact, waardoor je hem vrijwel overal neer kunt zetten.

Liever geen gas, maar wel een verplaatsbare terrasverwarmer? Kies dan voor een elektrische heater met standaard. Deze hoeft niet aan de muur of het plafond bevestigd te worden, waardoor je hem met standaard en al kunt verplaatsen.

  • WIL JE EEN TERRASVERWARMER DIE EEN WARME GLOED AFGEEFT?

De meeste terrasverwarmers werken met warmtelampen van halogeen, golden halogeen of carbon. Naast dat deze lampen zorgen voor een aangename warmte, geven ze ook een lichte tot redelijk sterke gloed af. Wil je liever geen gloed van je terrasverwarmer? Kies dan voor een hittepaneel. Daar komt geen gloed of licht vanaf. Een hittepaneel geeft meestal wel iets minder warmte af dan een reguliere terrasverwarmer.

De Outdoor Hittepaneel serie bestaat uit 5 heaters, elk met zijn eigen voordelen:



Outdoor heatpanel 1800

Outdoor Heatpanel 1800 RC

Outdoor Heatpanel 2400 RC
2400 Watt vermogen
15-20 m² bereik
Met afstandsbediening

Outdoor Heatpanel 3200 RC
3200 Watt vermogen
20-25 m² bereik
Met afstandsbediening

  • HOE WATERBESTENDIG MOET DE TERRASVERWARMER ZIJN?

Sommige terrasverwarmer kunnen best tegen wat water. Andere heaters houden het liever droog. Voordat je kiest voor een terrasverwarmer is het dus belangrijk te weten of hij droog komt te hangen, of dat er wel eens wat water overheen zou kunnen gaan.

Wanneer je gaat kijken naar een terrasverwarmer staat de beschermingsklasse vaak aangegeven. Hieraan kun je zien in hoeverre de heater tegen water en/of vocht kan. De meest voorkomende beschermingsklasses zijn de volgende:

  • IPX0 - geen bescherming tegen vocht
  • IPX3 - spatwaterdicht
  • IPX4 - plensdicht
  • IPX5 - sproeidicht
  • IPX6 - waterbestendig
  • IPX8 - waterdicht

DRIE VRAGEN OM JE TE HELPEN BIJ DE KEUZE VOOR EEN TERRASVERWARMER

Door deze drie vragen te beantwoorden kom je al een behoorlijk eind in je zoektocht naar een terrasverwarmer. Waar je verder nog rekening mee moet houden is het te verwarmen oppervlak en daarbij horend het Wattage van de terrasverwarmer. Handig om te weten: een gasheater geeft vaak wat meer warmte af dan een elektrische heater.

Bekijk ons volledige assortiment terrasverwarmers en geniet van heerlijk lange avonden buiten!

Wil je meer informatie over het kiezen van de juiste terrasverwarmer? Lees dan onze how to: de juiste terrasverwarmer kiezen. 

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss