BLOG

Je airco in de winter gebruiken alle voordelen op een rij

Artikel 9 van 61

Je airco in de winter gebruiken alle voordelen op een rij

Veel mensen denken dat een airconditioner enkel in de zomer kan worden gebruikt. Maar klopt dat wel? Welnee, allang niet meer! Steeds meer van de nieuwere vaste airconditioningsystemen – als split airconditioners – kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Split airco’s zijn dus niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden in te zetten! In dit blogbericht vertellen we je meer over de voordelen van het gebruik van een airconditioner in de winter.

MAAR EERST EVEN DIT: HOE WERKEN AIRCO'S DIE OOK KUNNEN VERWARMEN EIGENLIJK?
Airco's werken als een warmtepomp. Bij het koelen van een ruimte transporteren ze warmte van de ene plek naar de andere met behulp van een compressor en een koelmiddel. De te transporteren warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven.

Bij het verwarmen van een ruimte is de werking precies omgekeerd: dan wordt de warmte aan de buitenlucht onttrokken en juist aan de binnenruimte afgegeven. Bij het verwarmen wordt dus geen warmte geproduceerd. Er vindt enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen plaats. Dit zorgt ervoor dat een airco die ook verwarmt doorgaans een erg hoog rendement heeft.

MET EEN AIRCO OP JE STOOKKOSTEN BESPAREN
Vaak is het zo dat er vooral in de wintermaanden veel wordt gestookt. Buiten is het koud en om een fijne temperatuur binnen te hebben, staat de kachel veel aan. Er is echter een alternatief waarmee je flink op je stookkosten kunt besparen: verwarmen met een split airconditioningsysteem.

De meeste split airconditioningsystemen zijn energiezuinig en beschikken allemaal minimaal over energielabel A. Ook systemen met een A+ en een A++ energielabel zijn al lang geen uitzondering meer. Een goed aircosysteem is zelfs veel energiezuiniger is dan een CV ketel. Dankzij het hoge rendement van de warmtepomp van de airco kan er dus ook energiezuinig worden verwarmd en kun jij op een eenvoudige manier op je stookkosten besparen.

MET EEN AIRCO EEN RUIMTE VENTILEREN
Behalve voor een goede, aangename binnentemperatuur, zorgt het met airconditioning verwarmen ook voor een goede, gezonde ventilatie. Iedereen weet dat het belangrijk is de ruimtes in je huis goed te ventileren. Lang niet iedereen doet dat echter even graag ook in de winter. Je zet nu eenmaal niet graag een raam of deur open als het buiten heel koud is. Gelukkig beschikken de meeste nieuwere aircosystemen tegenwoordig over een ventileerfunctie, waarmee je een ruimte kunt ventileren zonder dat je per se een raam of deur open hoeft te zetten.

MET EEN AIRCO EEN RUIMTE ONTVOCHTIGEN
Met airconditioning wordt bovendien ’s winters het luchtvochtigheidsgehalte op peil gehouden. De meeste split unit airco´s die bij powerfulproducts verkrijgbaar zijn, hebben ook een ontvochtigingsfunctie. Hoe minder vochtig de lucht in een ruimte is, hoe eenvoudiger het is om deze te verwarmen. Het kost dus ook minder energie om een ruimte op een aangename temperatuur te krijgen en jou minder geld. Je energierekening valt hierdoor immers stukken lager uit!

MET EEN AIRCO DE LUCHT ZUIVEREN
Een schone lucht in de winter? Ook daar zorgt een airconditioner voor. Airconditioningssystemen die zijn uitgerust met een luchtfilter kunnen de lucht in een ruimte namelijk ook zuiveren. Met een schone lucht verklein de kans dat er stofdeeltjes in de lucht rondzweven en creëer je een gezonder leef- en/of werkklimaat.

Let op! Een luchtfilter moet regelmatig schoongemaakt worden om optimaal te kunnen functioneren.

Airco als verwarming in de winter

VERWARMEN MET EEN MOBIELE AIRCO
Zoals je hebt kunnen lezen, kun je vaste split airco’s dus niet alleen in de zomer, maar ook in de winter inzetten. In veel gevallen kun je echter ook verwarmen met een mobiele airco. Het is dan wel belangrijk dat de mobiele airco ook werkt zonder afvoerslang. Heb je een mobiele airco waarbij je een afvoerslang naar buiten moet plaatsen, dan betekent dat namelijk dat je een raam of deur open moet zetten. Daarmee verlies je warmte en dat is in de winter natuurlijk precies wat je niet wil.

Mobiele airco’s hebben ten opzichte van vaste split airco’s daarentegen het belangrijke voordeel dat je ze kunt verplaatsen. Op die manier kun je met gemak verschillende ruimtes in no time verwarmen. Zet je mobiele airco in de winter dus voortaan niet meer in een kast of op zolder, maar zet hem ook dan lekker aan! 

Eurom Polar 16CH mobiele airconditioner

De Eurom Polar 16C is een mobiele air conditioner uit de top-lijn. Deze airco heeft 16000 BTU aan vermogen en kan daarmee grote ruimtes goed koelen. Ook heeft dit model een verwarmingstand met maar liefst 11200 BTU aan vermogen. Dat maakt de Polar 16CH geschikt om het hele jaar door te gebruiken!

Het design model heeft een strak display aan de voorkant waarop in één oogopslag de temperatuur te zien is. De bediening van de Polar 16C is makkelijk: op het bedieningsdisplay aan de bovenkant, of handig via de afstandsbediening.

Verder kun je bij de Polar 16C een 24-uurs timer instellen, en is de airco makkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes eronder.

VERWARMEN MET AIRCONDITIONING BIJ LAGE TEMPERATUREN
Je kunt verwarmen met een vaste of mobiele airco zolang buitentemperaturen niet lager is dan -15°C. In de praktijk betekent dit dat je een ruimte dus eigenlijk altijd wel probleemloos op die manier verwarmen. Zeker met de energiezuinige airco's uit ons assortiment is het daarom interessant om ze 's winters in te zetten als verwarming.

VRAGEN?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je een advies nodig?  Vraag het ons! Stuur ons snel en eenvoudig een WhatsApp bericht en onze klantenservice reageert heel snel op je vraag. Let op! Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij hebben naast veel kennis ook een uitgebreid assortiment.

Volg ons ook op social media!

LETS KEEP IN TOUCH

Volg ons op FacebookYoutube, Pinterest, en Instagram

© 2012 - 2024 Powerfulproducts | sitemap | rss